sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Trbovlje nekoč

Srečanje je vzpodbudila želja po bolj pristnem, ne samo virtualnem, stiku ljubiteljev te FB strani. Zbrane je pozdravil povezovalec prireditve in eden od administratorjev Darko Kunič, v pogovoru pa so sodelovali še: administratorja Jože Ovnik in Zoran Artnak, gostje prireditve Jaka Potrpin, Rok Sterniša in Domen Bregar ter častni gost Stane Weiss starejši.

Organizatorji so se s predstavitvijo spomnili na nedavno umrlega fotografa in kronista Milana Cerinška. FB stran Trbovlje nekoč je predstavil njen ustanovitelj Jaka Potrpin. Stane Weiss st. je spregovoril o 121-letni družinski fotografski tradiciji. Jože Ovnik je zbranim izlil občutke življenja iz mladosti, ko je živel razcepljen med dvema rudarskima mestoma, in predstavil svoje unikatne tarok karte Trifail. Rok Sterniša, je predstavil začetke elektrifikacije v Trbovljah. Rokovo tematiko je prevzel Zoran Artnak, ki je zbranim razložil delovanje in razvoj elektro stroke in opisal razlike v razvoju elektro aparatov, ki so jih obiskovalci lahko tudi videti. Domen Bregar pa je predstavil del svoje bogate kolekcije starih razglednic s trboveljskimi motivi.

Za "taprau štimung" je poskrbel še glasbeni gost, trboveljski harmonikar Franci Vrtačnik, ki je odigral nekaj starejših trboveljskih pesmi. Umetnik Jože Ovnik je Stanetu Weissu starejšemu podaril njegov kariportret. Obiskovalci so se zadržali še ob klepetu s kanapejčki.

DK

Previous article
Next article

Isti avtor