V soboto, 11. maja, je Karate Zveza Slovenije, v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Karate klubom Žalec organizirala letošnjo 2. Pokalno tekmo, kjer se je pomerilo 429 tekmovalk in tekmovalcev iz 51 slovenskih klubov.

V katah ekipno so Trboveljčani osvojili pet medalj. Zlati so bili kadeti Denis Šehič ter Marko in Uroš Markuljevič. Dečki so imeli na tekmovanju dve ekipi in obe sta se uvrstili na zmagovalne stopničke. Ekipa v sestavi Jure Ostanek, Matevž Golob in Nik Mrgole je osvojila drugo mesto, ekipa v sestavi Daniel Haralovič, Klemen Bizjak in Lan Vozel pa tretje mesto. Tretje so bile tudi deklice Ema Kastelic, Nikita Peklar in Zoja Jug. Malčki Anej Hrušovar, Lars Zorko in Tian Ovnič so osvojili zlato.

Trboveljčani so bili uspešni tudi v športnih borbah. Pri mladincih do 76 kg je Alen Isakovič osvojil tretje mesto, ravno tako Uroš Markuljevič pri kadetih do 70 kg. Pri kadetih do 63 kg sta se odlično odrezala Marko Markuljevič (1. mesto) in Zak Škofljanc (3. mesto). Pri kadetih do 57 kg je Kenan Isakovič osvojil drugo mesto. V kategoriji kadetov do 52 kg je zmagal Denis Šehič, v kategoriji mlajših kadetov do 55 kg je Tilen Grivec osvojil tretje mesto, v kategoriji mlajših kadetov do 50 kg Jure Kranjc ravno tako tretje. Mlajša kadetinja nad 50 kg Cristina Korpar Žveglič je osvojila prvo mesto, Daniel Haralovič pa pri dečkih do 40 kg tretje mesto.

JS

Foto: arhiv Karate kluba Trbovlje