Tina Baloh, članica Kluba borilnih veščin Pon Do Kwan Zagorje, je nova svetovna prvakinja v point fightingu. Baloh je tako lanskemu naslovu mladinske svetovne prvakinje dodala naslov najboljše na svetu v članskih vrstah.

V obmorskem mestu Antalya v Turčiji je od 23. novembra do 1. decembra potekalo svetovno prvenstvo v kickboxingu, na katerem je sodelovalo 696 tekmovalcev iz 63 držav. V sklopu reprezentance Slovenije so se tekmovanja udeležili Tadej Kolander, Tina Baloh in Primož Bračič, člani Kluba borilnih veščin Pon Do Kwan Zagorje. Bračič je na tekmovanju sodeloval kot mednarodni sodnik. Kolander in Baloh sta nastopila v point fightingu med člani in članicami.

Tadej Kolander je na svojem prvem članskem nastopu v prvem krogu zmagal proti predstavniku Južne Afrike in v četrtfinalu izgubil proti kasnejšemu finalistu Niceforu iz Italije.

Tina Baloh, aktualna mladinska svetovna prvakinja v kickbooxingu in evropska prvakinja v taekwondoju, je upravičila vlogo ene izmed favoritinj in premagala vse svoje nasprotnice ter v krstnem članskem nastopu stopila na najvišjo stopničko. Premagala je tekmovalke iz Švice, Madžarske in Italije. V polfinalu je premagala Henrietto Nagy iz Madžarske, do sedaj najboljšo športnico v tej kategoriji. Nagy je večkratna svetovna in evropska prvakinja v kickboxingu, hkrati pa tudi Tinina dobra prijateljica. Takoj po končanem tekmovanju si je Baloh, kot je povedala, že zastavila naslednji cilj in sicer ubranitev naslova svetovne prvakinje leta 2021.

PB

Foto: arhiv KVB PDK Zagorje

Prejšnji članekPijani vozniki, v nesreči poškodovana peška
Naslednji članekJamatlon podira rekorde