Tek je otvorila županja Trbovelj, Jasna Gabrič. Sama zaradi težav s hrbtenico ne teče, zato pa rada plava in planinari. Vsekakor je vesela, da se s tovrstnimi prireditvami spodbujata tako humanitarnost kot gibanje, saj bi šport moral biti del življenja vsakega človeka.
Urednik televizije ETV Igor Gošte in humanitarec ter športnik Mitja Duh, ki že nekaj let pripravljata humanitarne teke, sta odtekla 32 kilometrov in s tem opozorila na 32-letnico organizacije letovanj. Vsaj en krog bodo od 9. do 18. ure pretekli tudi drugi športniki, prijatelji, člani zasavskih društev, predstavniki šol, vrtcev, podjetij … Med njimi smučarska skakalka in olimpijka Katja Požun, alpski smučar Bernard Vajdič in biatlonec Klemen Bauer.

Na nogometnem igrišču Rudarja je ob teku potekal nogometni turnir, in sicer 1. lige Specialne olimpijade Slovenije, v kateri tekmujejo tudi nogometaši zasavskega VDC-ja. Organizator je napovedal tudi humanitarno nogometno tekmo znanih Slovencev z nogometaši zasavskega VDC-ja.

Denar, ki ga zbirajo na 4. zasavskem humanitarnem teku, bodo tokrat namenili sofinanciranju zdravstvene rehabilitacije v Pineti pri Novem gradu za uporabnike zasavskega Varstveno delovnega centra (VDC). Denar lahko darujejo vsi prek podračuna pri UJP št.: 01100-6030307770, namen: donacija – letovanje VDC 2016, sklic: 00 2016-1000.

TPK