sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Svež kruh tudi v spodnjem delu Hrastnika

V stari Mercatorjevi trgovimi v spodnjem delu Hrastnika je pred dnevi Ljuljzim Šalja odprl novo pekarno in prodajalno kruha in peciva Orex, katere napis na živorumenem panoju je viden že od daleč.

Prebivalci v tem delu Hrastnika imajo končno ponovno svež kruh in pecivo tako rekoč tik pred nosom in se jim ni potrebno voziti v 3 km oddaljen center Hrastnika. Ljuljzim Šalja že nekaj let prodaja pekovske izdelke v Domači pekarni na tržnici v Hrastniku, ki jih je pripravljal v bratovi pekarni v Trbovljah.

Pred nekaj čas se je Ljuljzim odločil, da gre na svoje. Obnovil je objekt, v katerem je bila včasih Mercatorjeva trgovina in si v njem uredil svojo pekarno in prodajalno kruha in peciva. Pri njem se dobi raznovrstni beli kruh, polbeli in črni kruh, »ta prave« lepinje, okusne pogače, burek, različne pite ter raznovrstno sladko in slano pecivo. Ponuja tudi nekaj vrst pic. Da pa je njegova ponudba kompletna, lahko v njegovi pekarni Orex dobite tudi kavo iz avtomata ter hladno pijačo iz hladilnika.

Lokacija nove pekarne in prodajalne je nadvse primerna tako za prebivalce spodnjega dela Hrastnika in ljudi, ki so namenjena na vlak, kot tudi za naključne mimovozeče, saj se objekt nahaja na križišču cest za Trbovlje in Zidani Most. Odprta je vsak dan od 4. do 22. ure.

Pri obisku v njegovi pekarni Ljuljzim skupaj s prodajalko z nasmehom sprejemata kupce. Z obraza mu sije zadovoljstvo in vesel je, da je lahko naredil nekaj dobrega za Hrastničane.

Jani Zore

Foto: Jani Zore


 

Previous article
Next article

Isti avtor