Zasavski policisti so imeli pretekli teden kar predej dela. Obravnavali so kar 14 prometnih nesreč in šest kršitev javnega reda. Ukvarjali so se tudi s štirimi tatvinami, dvema pijanima voznikoma, dvema poškodbama avtomobilskih delov in več poškodb tujih stvari.  Enkrat so posredovali zaradi kršenja pravic delavcev, droge, požara, nasilja v družini, zlorabe plačilne kartice, nesramnega vedenja na vlaku, tehnično oporočnega tovornjaka in lahke telesne poškodbe.


PP Hrastnik

V petek so obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo. Izdali so obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom, do katere je prišlo na parkirišču v Litiji.

Policiste so obvestili o kršenju javnega reda in miru v lokalu na območju Litije. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

V soboto so kontrolirali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0.82 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.


PP Trbovlje

V torek so obravnavali prijavo kaznivega dejanja kršitve temeljnih pravic delavcev, saj delodajalec ni izplačal zadnjih nekaj plač.

Obravnavali so prijavo kršitve javnega reda in miru.

V sredo so obravnavali prijavo poškodovanja vetrobranskega stekla na osebnem avtomobilu na parkirnem mestu v Trbovljah.

Obravnavali so poškodovanje brisalcev in ogledal na osebnem avtomobilu.

Občan je naznanil tatvino pločevinaste kritine s strehe garaže.

Občanu so zasegli posušeno rastlino, za katero sumijo, da gre za konopljo.

V petek so obravnavali poškodovanje strešne kritine na poslovnem objektu v Trbovljah.

V popoldanskem času je na parkirišču v Trbovljah prišlo do prometne nesreče zaradi nepravilne vzvratne vožnje. Pri tem je nastala materialna škoda, povzročitelju so izrekli globo.

V soboto je na parkirišču v Trbovljah neznanec poškodoval parkirano osebno vozilo.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policisti obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami na območju Zagorja ob Savi, ki se je pripetila zaradi neupoštevanja prednosti na križišču. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

V popoldanskem času so policiste obvestili o manjšem požaru na drogu električne napeljave v Podkumu. Zadevo so sanirali gasilci in dežurni delavci elektro dobavitelja.

V večernem času so policiste obvestili o sumu kaznivega dejanja nasilja v družini. Izrekli so ukrep prepovedi približevanja.

V torek v jutranjem času so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, prav tako so tudi obravnavali prometno nesrečo s pobegom povzročitelja na enem od parkirišč v Zagorju ob Savi.

Obravnavali so tudi kaznivo dejanje zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva, neznanec je na zaenkrat še neugotovljen način opravil nakup preko spleta, ki pa je bremenil bančni račun oškodovanke.

V sredo so bili policiste obvestili o tatvini mobilnega telefona iz odklenjenega vozila, prav tako o kaznivem dejanju zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva (izgubljene bančne kartice), ki jo je neznanec uporabil za plačilo.

Obvestili so jih tudi o družinskih nesoglasjih. Prekrškov ali kaznivih dejanj niso zaznali, bodo pa o ugotovitvah obvestili Center za socialno delo.

V četrtek so obravnavali prometni nesreči z materialno škodo, v katerih sta voznika tovornih vozil z ogledali oplazila prometni znak, ki je bil nagnjen na vozišče.

V petek so obravnavali tri prometne nesreče. V eni se je poleg materialne škode lahko telesno poškodoval udeleženec, v ostalih dveh pa je nastala zgolj materialna škoda.

V soboto v poldanskem času so policiste obvestili, da štirje potniki na vlaku Ljubljana – Zidani Most nadlegujejo ostale potnike. Policisti so z dvema potnikoma, ki nista imela vozovnice, opravili postopek ugotavljanja identitete, kršitev javnega reda in miru pa niso ugotovili.

V večernem času so jih obvestili o več kaznivih dejanjih poškodovanja tuje stvari, ki jih je domnevno povzročila znana oseba.

V nedeljo so pri nadzoru cestnega prometa zaustavili voznika osebnega avtomobila, ki med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. V policijskem postopku je bilo tudi ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0.94 mg/l). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno Okrajno sodišče. Zaradi neuporabe varnostnega pasu med vožnjo so mu izdali še plačilni nalog.

Policiste so v večernem času obvestili o nesoglasju med partnerjema na območju Hrastnika. Po opravljenih razgovorih elementov prekrška niso ugotovili.


PP Litija

V petek popoldan so policisti pri kontroli prometa preverjali tovorno vozilo, za katerega so sumili, da ni tehnično brezhibno, zato so odredili tehnični pregled. Sumi policistov so se potrdili, vozilo so izločili iz prometa. Vozniku so izdali plačilni nalog.

Zvečer so jih obvestili o kršitvi javnega reda in miru, kršitelju so izdali plačilni nalog.

Ponoči so intervenirali v gostinskem lokalu in kršitelju izdali plačilni nalog.

V naselju Gabrovka so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, izdali so obvestilo o odstopu od ogleda.

V soboto so v naselju Berinjek obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Ukradli so bakrene cevi in električne vodnike ter varnostno kamero.

V nedeljo so obravnavali kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekAnja Oplotnik na SP v slalomu
Naslednji članekValjeni na prireditev Zasavc leta