Perkmandeljc že dva dni nori v jami. Skače, vpije, se reži, vzdihuje, skratka, Perkmandeljc je čisto iz sebe. Odkar je videl skupno prijavo osmih ekip s Štajerske, v katerih so zapisana imena 33 Štajerk, na Zimski jamatlon, je v jami tako pestro, da so na površju zemlje v Zasavju zaznali rahle potresne sunke.

Perkmandeljc se je tako močno razveselil prijave iz Centra za pomoč na domu Maribor. Njegova prva izjava: »Ne me basat. 33 Štajerk. 33 bab, kuker se reče. Ta pravih!« Vemo, izjava je malo zmedena. Ampak možakar je v takšnem stanju, da je to tudi razumljivo. Ko se je za nekaj kratkega časa prikazal na površju zemlje, je objemal vsa dekleta po vrsti, takšno je bilo njegovo veselje (dokaz: fotografija).

Ne, da so se punce iz Centra odločile, da bodo prišle Perkmandeljcu pomagat na njegov dom, v rudnik. Ne, kar 33 zaposlenih žensk na tej mariborski inštituciji bo prišlo na Zimski jamatlon v vlogi jamatlonk. Osem ekip so sestavile, izbrale pa so si zanimiva imena: VIP talentke, CPND specialna enota, Kresničke, Miške, Vražje Štajerke, Jamske vilinke, Jurčki in Čebelice. Perkmandeljc se še posebej veseli krsta ta vražjih in vilink. Pripeljala jih bo sama direktorica, Barbara Žgajner. Trboveljčanka, ki je preseljena na Štajersko. Njene sodelavke bodo spoznale najbolj žlahtno Zasavje. Tistega intimnega, v drobovju zasavskih dolin, pod zemljo.

Tudi sicer je med že 157 prijavljenimi na Zimski jamatlon več jamatlonk kot jamatloncev. Kar 108 jamatlonk proti 49 jamatloncem. »Tale Zimski jamatlon bo vroč,« je komentiral sestavo 40 ekip Perkmandeljc. Prijavnina po znižani ceni 23 evrov je na voljo tistim, ki se bodo prijavili pravočasno, še do konca tega meseca.

MP

Foto: B. Klančar