Zasavski policisti so imeli kar miren teden. Posredovali so v 4 manjših prometnih nesrečah, ustavili so tri pijance za volanom, se ukvarjali s tremi tatvinami (denar, avtomobilski deli, velika tatvina). Ukvarjali so se še z najdenim denarjem in mobilnikom, goljufijo, gorečimi smetmi in sporu med sosedoma zaradi ograje.


PP Trbovlje

V ponedeljek so pri kontroli prometa ustavili dva voznika osebnih vozil, ki sta vozila pod vplivom alkohola (0,39 mg/l in 0,36 mg/l alkohola). Prepovedali so jima nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje za 24 ur in izdali plačilni nalog. Ustavili so tudi voznika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo ter zasegli avto.

Občanki so zasegli folijo s prašnato snovjo, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Po analizi sledi ustrezen postopek o prekršku.

V torek so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila. S preizkusom alkoholiziranosti so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, napihal je 1,10 mg/l. Ker se voznik ni strinjal z rezultatom, so mu odredili strokovni pregled. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, po rezultatih analize bodo izvedli še ustrezne ukrepe.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in udeležbo divjadi na območju Kisovca. Policisti so odstopili od ogleda kraja prometne nesreče in izdali obvestilo o odstopu.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja tatvine delov vozila oz. priklopnega vozila.

V torek so obravnavali tatvino denarja v trgovini v Zagorju. Nastalo je za okoli 350 evrov materialne škode. Policisti še zbirajo obvestila o kaznivem dejanju, svoje ugotovitve pa bodo posredovali na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na območju Kisovca.

V sredo so našli mobilni telefon, ki so ga vrnili lastnici.

Obravnavali so tatvino dela vozila na območju Zagorja ob Savi.

V četrtek so našli najden denar na bančnem avtomatu v Zagorju.


PP Litija

V ponedeljek dopoldan so obravnavali sum kaznivega dejanja goljufije, občan je bil oškodovan za okoli 500 evrov.

Okoli 14. ure so skupaj z gasilci PGD Litija intervenirali v naselju Litija, kjer so v smetnjaku zagorele smeti. Ogenj so pogasili gasilci. Materialna škoda ni nastala. Vzrok za požar še ni znan.

Na relaciji Preska – Cerovica je voznik povozil divjad. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Zvečer so obravnavali sum kaznivega dejanja velike tatvine oziroma vloma, policisti pa o tem še zbirajo obvestila.

Okoli 19.30 uri so v naselju Litija obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

V torek, okoli 17.30 je v Litiji prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Voznica osebnega vozila je v križišču izsilila prednost drugemu vozniku. Povzročiteljica se je v nesreči lažje poškodovala. Čaka jo prekrškovni postopek.

V četrtek so intervenirali ob sporu med sosedoma zaradi poškodovanja ograje.


Savus

Foto: arhiv Savus