V organizaciji ŠD Trimček Zagorje se je s tekmo za zasavskega super prvaka med ligaškim in pokalnim prvakom končala tekmovalna sezona malega nogometa 2018/19. Po 10 ligaškem naslovu je KMN Juventus iz Hrastnika osvojil tudi 10 naslov super prvaka in to četrtič zapored. Tako mu gre prehodni pokal v trajno last.

Tekma med KMN Juventus in Pink panter je bila zelo zanimiva. Juventusu je uspelo ujeti nasprotnika, ki je vodil že 3 : 1 in si po izvajanju kazenskih strelov priboriti nov naslov. Strelci za Juventus so bili Bašić, Kovačević in Artner, za Pink panter pa je dosegel dva zadetka Kahteran in enega Šišić.

Kratek pregled najboljših ekip v posameznih ligah:

Prva: KMN Juventus (Hrastnik), ŠD Mlinše II in  Garaža bar (Kisovec)

Druga: Gostilna in picerija Jurka (Moravče), Turisti (Vransko) in Odpisani (Trbovlje)

Tretja: Zvezda (Trbovlje); Trbovlje gamblers in Okrepčevalnica Gasilček (Kotredež)

Veteranska: Jerry-ZGD (Trbovlje); ŠD Čolnišče in ŠD Prapreče

Pri super-veteranih je tretjič zapored zmagala ekipa: Luka bar/Polje

Naslov fer-plej so v posameznih ligah osvojile ekipe: Antimon/bar 91, Amater, Zlatorogi in Zasavc

Najboljši strelci po posameznih ligah: Alen Kahteran (Pink panter); Miha Štrus (ETI EE); Rok Pirc (Zvezda); Miha Petauer (Picerija Kukuca) in Andrej Klančišar (Čolnišče/Šentlambert).

Najboljši vratarji ekip, ki so prejele najmanj zadetkov: Marko Đeković (Juventus); Matej Kos (Odpisani); Jakob Jordan (Zvezda) in Igor Matanović (Jerry-ZGD). Naj vratar-strelec:  Nejc Arnež (ŠD Škafari).

Tradicionalni Zlati prstan (lestvica strelcev vseh lig po posebnem točkovanju), ki ga podeljuje spozor Zlatarna Lea, si je letos pristreljal Alen Kahteran (Pink panter). Naj strelec veteranske lige – Miha Petauer (Picerija Kukuca) pa je osvojil vrednostni bon Picerije Naš hram (Kisovec).

Rok prijave za novo sezono je 31. julij 2019.

Foto: arhiv Trimček