Včeraj so na osrednji proslavi ob prazniku Občine Zagorje ob Savi podelili občinska priznanja. Obiskovalce, ki so do roba napolnili dvorano, je navdušil pester kulturni program.

Zaradi velikega števila predlogov je na junijski seji občinskega sveta zagorska komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja sprejela odločitev, da bodo letos izjemoma podelili šest občinskih priznanj – štiri zlate in dve srebrni plaketi. Zlate plakete so tako prejeli Zasavc leta 2017 in dobitnik nagrade Prešernovega sklada Dušan Kastelic, avtorica projekta Družinsko drevo Občine Zagorje ob Savi Nada Brezovar ter Strelsko društvo Kisovec in ŠKLAB – Klub zasavskih študentov. Srebrno plaketo sta prejeli Cvetka Drnovšek in Petra Nikolič Hudomalj.

Podelili so tudi tri županova priznanja, in sicer Prostovoljnemu gasilskemu društvu Loke pri Zagorju za 90 let plemenitega dela, glasbeni skupini Orlek za 30 let izjemne glasbene ustvarjalnosti in Nini Jelen za domiselno in odmevno poučevanje.

Slavnostni govornik proslave je bil župan Zagorja ob Savi Matjaž Švagan. Na prireditvi so nastopili Lado Bizovičar, Knapovske punce, skupina Orlek, flavtistke Glasbene šole Zagorje in Pihalni orkester Svea. Prireditev je povezovala Karmen Cestnik.

Savus

Foto: Lovro Rozina