sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Skupaj za zeleno prihodnost

Podjetje EVJ Kisovec je Regionalni razvojni agenciji Zasavje predala v uporabo tri električne skiroje s katerimi želijo v celotni zasavski regiji podpirati in promovirati prehod v e-mobilnost.

Direktor podjetja EVJ Tomaž Kralj in direktor RRA Zasavje Jani Medvešek sta ob predaji poudarila, da bo uporaba e-skirojev predstavljala še en kamenček v mozaiku dolgoročne strategije za prehod na brezogljično zeleno mobilnost in dodaten korak v smeri trajnostnega razvoja regije, h kateremu stremita tako podjetje EVJ kot tudi RRA Zasavje.

Podjetje EVJ si že zelo dolgo prizadeva za zmanjševanje emisij CO2 in SO2 v ozračju predvsem z izkoriščanjem lesne biomase kot obnovljivega vira energije. »V zadnjem času pa smo se usmerili tudi v proizvodnjo elektrike z uporabo sončne energije, shranjevanje energije in načrtovanje energetskih skupnosti,« je povedal Tomaž Kralj.

Direktor RRA Jani Medvešek pa je poudaril, da je zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, še posebej v prometu, tudi med prednostnimi usmeritvami agencije in celotne regije: »V regiji se soočamo z visoko stopnjo uporabe osebnih vozil, veliko količino mirujočega prometa, majhno uporabo javnega potniškega prometa, s slabimi povezavami in posledica vsega skupaj je gost promet ter veliko emisij. Veseli smo, da je podjetje EVJ aktivno na področju skrbi za okolje in da bomo lahko skupaj promovirali tudi bolj trajnostne načine mobilnosti.«

Savus

Foto: arhiv RRA Zasavje


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor