Dobrodelna akcija, ki je že večkrat postavila skejtanje v Sloveniji na zemljevid dobrodelnosti, letos poteka po celi Sloveniji. 20. maja bo ekipa Sk8aj s srcem z rolkami obkrožila Slovenijo od Kopra do Kopra in zbirala sredstva za otroke in socialno ogrožene družine. “Ker tudi dogajanje na ulici lahko spreminja svet na bolje,” pravi Tomaž Prauinseis, organizator akcije.

Ekipa in rolkarji iz vse Slovenije si bodo podajali štafeto, ki bo obkrožila Slovenijo. Zbrana sredstva bodo namenili pomoči družinam v stiski iz vse Slovenije pod okriljem projekta Veriga dobrih ljudi pri Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje.

Rolke bodo pod noge vzeli v ponedeljek, 20. maja. Začeli bodo v Kopru, od tam pa bodo vsak dan »odskejtali« v drug kraj, najprej v Postojno, nato v Kočevje, v Kostanjevico, Rogaško Slatino, Maribor, Kamnik, Kranjsko Goro, Bovec, Novo Gorico, 29. maja pa se bodo vrnili v Koper. Skupno bodo z rolkami prevozili 730 km.

Sredstva bodo zbirali do 15. junija. Tisti, ki želijo, lahko prostovoljni prispevek nakažejo na račun Humanitarnega društva Sk8aj s srcem (TRR: SI56 0233 0026 2911 516; namen nakazila: DONACIJA SK8aj s srcem 2019). Uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije in A1 lahko pet evrov prispevajo preko SMS donacije, tako, da pošljejo ključno besedo SRCEK5 na številko 1919. Organizatorji vabijo tudi k deljenju akcije na socialnih omrežjih.

Savus

Foto: Saša Huzjak