ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Sedem let Savusa.si

Spletna stran Savus.si, ki prinaša na vaše računalniške zaslone in zaslone mobilnikov novice iz Zasavja, je s svojimi bralci že sedem let. Začeli smo točno 11. novembra ob 11. uri in 11. minut leta 2015, ko smo v eter poslali spletni časopis Zasavc.net. Prvega januarja leta 2019 smo stran preimenovali v Savus.si.

Ob jubileju smo seveda iskreno veseli vseh voščil in čestitk, a srečo – pravijo – je najlepše deliti. Med tistimi, ki bodo to našo objavo (na Facebooku) delili, bomo tri izžrebali in jih obdarili. Pripravljenih imamo tri nagrade za naše zveste bralce.

V sedmih letih smo najprej na strani Zasavc.net in potem na Savus.si objavili krepko več kot 13.000 novic o Zasavju, Zasavkah in Zasavcih ter ljudeh, ki so tako ali drugače povezani z našimi kraji. Kdaj pa kdaj pokukamo tudi čez planke in pogledamo, kaj se dogaja v občinah, ki mejijo na Zasavje. Tudi pri sosedih se namreč dogaja marsikaj zanimivega.

Ko sta Marko Planinc in Katja (takrat še) Markovič, danes pa Kastelic, zasnovala spletno stran, je bilo zamisli ogromno. Nekatere so se uresničile, druge ne, tretje smo poskušali izpeljati, pa se je kaj zalomilo. Prihajale pa so nove in nove, dogajalo se je veliko in danes je spletna stran Savus.si zanimiv prerez dnevnega dogajanja v Zasavju in okrog njega. Vsak dan zjutraj pripravimo branje ob kavici, bralci lahko v rubriki Danes dogaja pregledajo, kaj se bo ta dan zgodilo v Zasavju. Rubrika je v Savusu objavljena nepretrgoma že več kot 600 dni. Čez dan objavljamo zanimivosti in dnevne dogodke. Radi pa se spomnimo tudi znanih Zasavk in Zasavcev, ki so se rodili ali umrli na določen dan. Vedno znova se pokaže, kakšni zanimivi ljudje s koreninami iz zasavskih občin so pisali zgodovino Zasavja, Slovenije in sveta.

V uredništvu smo veseli, da nas bralci spremljate v tako velikem številu, ki narašča iz meseca v mesec. Prizadevamo si za kakovostno in verodostojno poročanje o vsem, kar se v Zasavju dogaja. Seveda pa za vas radi poiščemo tudi zanimive ljudi in dogodke, ki jih morda še ne poznate.

Za tiste, ki morda še ne veste: Savus izdaja Zavod Savus, ki je tudi izdajatelj časopisa z istim imenom in organizator Jamatlona, Rudarskega teka, prireditve Punce v jami, Festivala uporniške pesmi ter izbora Zasavc leta. S svojimi projekti si Zavod Savus prizadeva ohranjati zasavsko industrijsko in drugo dediščino ter promovirati Zasavce in Zasavje doma ter prek meja.

Uredništvo Savusa

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor