ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

S pesmijo spletali prijateljstvo

Koncert je bil malce drugačen kot običajno, kajti dolske pevke so prvič v svoji zgodovini nastopile brez zborovodkinje Anje Zalokar, ki ji je bolezen preprečila, da bi vodila svoj zbor.

Uvodna pesem je pripadala gostiteljicam. Pestnerjeva Ljubim te Slovenija je dodobra ogrela dlani obiskovalcem. V mrzlo zimo so toploto morja in blagozvočnost dalmatinskega melosa prinesle članice ženske klape Bodulke. Sedem fletnih punc se je najprej predstavilo s šestimi pesmimi: Tišina pokore (Fočak, Ivankovič), Lupežice (Izvorna), Izašla je zelena naranča (izvorna), Kao, da te ne volim (Z . Runjič, N. Ninčevič, V Vuleta), Samo ti prave riječi znaš ( J. Banov, J. Flamengo) in Cesarica (Z. Stipišič Gibonni).

Dvorana ob njihovem nastopu ni ostala ravnodušna, nagradila jih je s toplimaplavzom.

Dolske pevke so poskrbele za prijetno nadaljevanje večera s štirimi pesmimi: skoraj ponarodelo Tri planike, Tih večer, s pesmijo, ki je nastala v navezi Jožeta Privška in Elze Budau Snežne noči in afriško božično Syahamba.

Zadnji del koncerta je zopet pripadal gostjam s Hvara. Zapele so še šest pesmi: Lipo ime (Mojmir Čačija), Murtilica (Izvorna), Srce od zlata (Z. Runjič, V. Huljić), Kada jednom zafalim se (Hari Rončević), Mornarjeva žena (M. Popadič, A. Cetinić), Anđele moj (Z. Runjić, J. Fiamengo ). Na klavirju jih je spremljal Tomi Domančič.

Dvorano je v eno povezala tudi Bela snežinka. Peli so vsi. Združena zbora na odru in razigrana publika. Prireditev je vodila Maja Petan Majcen.

Milko Plahuta

Isti avtor