Primoža Rogliča včeraj ni bilo na star 15. etape na Toru de France. Zaradi poškodbe iz pete etape, ko si je izpahnil ramo, in bolečin (tudi zaradi hrbtenice) je predčasno zaključil sodelovanje na letošnji dirki vse dirk. Očitno mu tour ni usojen, tokrat je bila zanj usodna bala sena, ki se je znašla na cesti.

Pred 15. etapo dirke po Franciji je moštvo Jumba Visme sporočilo, da Primož Roglič ne bo startal na tej etapi. Posledice padca v peti etapi so bile preveč močne za nadaljevanje dirke. Že tako je vztrajal dolgo, verjetno v karavani ni kolesarja, ki bi v takšnem zdravstvenem stanju kolesaril na tako veliki dirki. Po padcu in odločitvi ekipe Jumbo Visma, da ga pustijo samega na cesti in rešujejo drugega kapetana, sedaj vodilnega Jonasa Vingegaarda, je Primož tako ali tako izgubil možnosti v boju za skupno zmago.

»Ponosen sem na svoj prispevek k trenutnemu stanju v skupnem seštevku in verjamem, da bo ekipa uresničila naše ambicije v boju za rumeno in zeleno majico. Hvala vsem za veliko podporo,« je dejal Kisovčan ob koncu njegove letošnje dirke po Franciji. Že lani je mora zaradi padca odstopiti po osmi etapi. Še leto prej pa je do predzadnje etape vodil, takrat pa je na kronometru eksplodiral Tadej Pogačar in mu prevzel rumeno majico.

Zasavci in slovenski navijači Primoža Rogliča bodo sedaj pesti stiskali verjetno prav za Pogačarja. Roglič je po padcu in zaostanku več kot dve minuti za Pogačarjem, pomagal Vingegaardu do rumene majice. Sedaj ga čaka rehabilitacija, počitek in priprava za dirko po Španiji, kjer bo avgusta in septembra lovil že svojo četrto (zaporedno) zmago na Vuelti.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekDrevje na cesti
Naslednji članekLuzar nagrajen v Skopju