V Podkumu smo tudi letos stopili na vrtiljak smeha in organizirali že drugič zapovrstjo tekmovanje s skeči Ringelšpil smeha, ki je potekal v soboto 27. januarja v Podružnični šoli Podkum. Nastopale so tri skupine: KD Podkum – Prfrigančki s skečem Blondinka na letalu, Kulturno društvo Mlinše s skečem Skomine na korono in Športno rekreativno društvo Šklendrovec s skečem Ribiči.

Komisijo so sestavljali: Matic Poropatič (F.U.D. Loke Studio), Klara Kržišnik (Regionalni center NVO) in Urška Kmetič Muri (KD Svibno). Naziv naj skeč po izboru komisije so prejeli Športno rekreativno društvo Šklendrovec, naziv naj skeč po izboru občinstva pa Kulturno društvo Mlinše. Zalo smo hvaležni JSKD izpostavi in NVO, ki pripravita darila za nastopajoče ter OŠ Podkum, ki nam omogoči izvedbo dogodka v njihovem večnamenskem prostoru.

Ringelšpil bomo organiziral tudi v letu 2025 na zadnjo soboto v mesecu januarju, zato že sedaj lepo vabimo vse gledališke skupine in tudi druga društva, ki pripravljajo skeče. Sedaj je še dovolj časa za pripravo ideje in vaje. Dogodek poteka kot tekmovanje. Podelita se dve nagradi oziroma naziva, in sicer naj skeč po izboru komisije in naj skeč po izboru občinstva.

Pravila so naslednja: dolžina nastopa do 8 minut (2 minuti namenjeni za pripravo in pospravljanje scene – vse skupaj 10 minut), nastopa lahko maksimalno 5 oseb, scena mora biti nezahtevna.

Čas za prijave je do 20. januarja 2025. Prijavnica bo objavljena v mesecu novembru na spletni strani društva. Vsa sodelujoča društva prejmejo JSKD potrdilo za udeležbo na dogodku s področja ljubiteljske kulturne dejavnosti.

Mateja Kos

Foto: KD Podkum


 

Prejšnji članekNažgan v cestni robnik
Naslednji članekDanes dogaja