torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Regijska slovesnost ob dnevu Civilne zaščite

Ob 1. marcu, dnevu Civilne zaščite, ki ga od leta 1992 praznujemo tudi v Sloveniji, je v Zagorju ob Savi potekala skupna slovesnost štaba Civilne zaščite za Zasavje in štabov vseh treh zasavskih občin – Hrastnika, Trbovelj in Zagorja ob Savi.

Zbrane sta nagovorila župan Občine Zagorje ob Savi in podpredsednik Državnega sveta RS Matjaž Švagan in direktorica Urada za preventivo, usposabljanje in načrtovanje v Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje Olga Andrejek, ki sta poudarila pomen delovanja vseh, ki na kakršenkoli način prispevajo k temu, da celoten sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dosega svoj cilj, to je zmanjševanje števila nesreč ter preprečevanje oziroma zmanjšanje žrtev in drugih posledic nesreč.

Spomnila sta na dve veliki katastrofi, ki sta v zadnjem obdobju prizadeli Slovenijo – veliki požar na Krasu in lanske katastrofalne poplave, kjer se je pokazala pomembnost organiziranega in usklajenega delovanja pripadnikov civilne zaščite, gasilcev, reševalcev, policistov in ostalih.

Na slovesnosti so podelili tudi bronasti, srebrni in zlati znak Civilne zaščite. Bronasti znak je prejelo podjetje Dewesoft, srebrnega Sandi Grčar, zlatega pa Miran Grohar.

V kulturnem programu so nastopili harmonikarji iz Glasbene šole Zagorje pod vodstvom prof. Ivice Obrul.

Savus

Foto: Iztok Rabuzin


 

Isti avtor