V preteklem tednu so zasavski policisti imeli največ dela z vročekrvneži v Trbovljah. Kar štirikrat so morali posredovati zaradi sporov, v Litiji pa dvakrat. Obravnavali so še pet prometnih nesreč in vrsto drugih dogodkov. V Zagorju je mojster zaparkiral celo ulico, v Hrastniku je pes poškodoval drugega psa, na cestišče je padalo kamenje in drevo, iskali so nevarnega motoristi itn.


PP Hrastnik

V torek so policisti obravnavali psa, ki je neprivezan pritekel do drugega in ga poškodoval. O ugrizu psa so obvestili VURS, lastnika čaka prekrškovni postopek.

V četrtek so policisti na območju Zagorja posredovali zaradi vozila, ki ga je lastnik pustil tako nemarno, da je zaparkiral ulico. Prakiral je kar na intervencijski poti. Izdali so plačilni nalog.


PP Trbovlje

V ponedeljek v nočnem času so občanu zasegli kovinski bokser. Orožje so poslali na analizo, sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V torek so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo, v kateri so našli dve rastlini v višine okoli 1 metra in škatlo z zdrobljenimi delci posušene zelene rastline, sumijo, da gre za prepovedano rastlino konopljo. Zaseženi rastlini in posušeni delci bodo poslani na analizo.

Obravnavali so grožnje prodajalki v eni izmed trgovin. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

Obravnavali so kaznivo dejanje goljufije pri menjavi denarja v vrednosti 100 evrov.

Prejeli so prijavo kršitve javnega reda in miru zaradi spora in fizičnega obračuna med občanoma. Kršitelja čaka prekrškovni postopek.

V sredo v nočnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru, občan je žalil in vpil na soseda. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

V četrtek v nočnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kršitelja so opozorili.

Prejeli so prijavo kršitve javnega reda in miru zaradi spora in fizičnega obračuna med občanoma. Kršitelja čaka prekrškovni postopek.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policiste večkrat obveščali o ovirah na cesti (kamenje, drevo), poskrbeli so za varnost, ovire pa so odstranili vzdrževalci cest.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Povzročiteljica je vozila v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.

V popoldanskem času so policiste obvestili o nevarni vožnji s kolesom z motorjem. Policisti so opravili večkratno kontrolo Kisovca, vendar kršitelja niso izsledili.

V sredo v jutranjih urah so policisti na Izlakah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je povzročiteljica lahko telesno poškodovala. Izdali so ji plačilni nalog.

Policisti so zavarovali tovorno vozilo na trojanskem klancu, kateremu je iztekla manjša količina olja. Oljni madež so posuli vzdrževalci cest z vpojnimi sredstvi.

V četrtek so policiste obvestili, da je traktoristu ušel neustrezno zavarovan traktor, ki se je prevrnil v gozd.

Policisti so opravili ustrezen postopek s tujcem, ki biva v Republiki Sloveniji nezakonito, saj je prekoračil največje število dni dovoljenega bivanja. Izdali so mu odločbo o vrnitvi ter uvedli prekrškovni postopek.


PP Litija

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki se je lažje poškodoval. Uvedli bodo prekrškovni postopek.

Policiste so obvestili o poskusu vloma v vozilo, ki je bilo parkirano na Bogenšperku. Na vozilu je nastalo za okoli 200 evrov materialne škode.

V torek so policiste obvestili o prometni nesreči z materialno škodo na cesti od Šmartnega pri Litiji proti Gabrovki. Nesrečo je povzročila voznica zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

V Zgornji Jevnici so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je zapeljal na nasprotni vozni pas. Oba voznika sta se lažje poškodovala.

Zvečer so jih obvestili o sporu med dvema osebama. Okoliščine dogodka še ugotavljajo.

V četrtek so jih obvestili o sporu med več osebami. Kršitve javnega reda in miru niso ugotovili.

V petek so obravnavali trčenje v divjad na Bregu pri Litiji.


Savus

Foto: arhiv Savus