RK Dol TKI Hrastnik : RK Radeče MIK Celje 31:22 (16:10)
Dvorana Dolanka. Gledalcev 250. Sodnika Palačkovič in Backovič

RK Dol TKI Hrastnik: Sikošek, Seme, Žekar, Hribernik; Klepej 8(2), Brilej 9(1), Ajdari 3, Jakopič 1, Moljk 3, Simončič, Bauerheim 1, Guček 2, Lisec 1, Hribšek 2, Robnik 1(1), Ribič. Trener Cenkar

RK Radeče MIK Celje: Kos, Klinar; Kišek 2, Brečko 2, Knez 1, Hrovat 1, Ločičnik 4, Jukič, Žičkar, Koritnik, Ernestl 6, Dobravc 4, Špende 2. Trener Babovič

7m: 7(4); 7(6)

Izključitve: 10 minut(Ribič 3×2); 10 minut

Dolski rokometaši so v drugem krogu nadaljevanja prvenstva v 1. B SRL gostili v zasavskem obračunu radeške rokometaše in brez večjih težav vknjižili pričakovani točki. Gostje so korak z domačimi uspeli držati le do 14. minute, ko so z golom Ločičnika še zadnjič na tekmi izenačili na 6:6. V nadaljevanju je sledila dolska premoč, ki so jo s hitrimi protinapadi prek Klemna Brileja in streli z devetih metrov Gregorja Klepeja uspešno pripeljali do zanesljivega in visokega vodstva ob koncu prvega dela.

Ekipa Primoža Cenkarja, ki je tudi na tej tekmi ostala brez pomoči poškodovanih in obolelih Jasmina Ramiča, Roka Pintarja in Aljaža Zoreta, tudi v nadaljevanju ni popuščala. Domači so stopnjevali pritisk na radeško obrambo in tako je v 38. minuti razlika znašala že +12 v domačo korist (22:10) in to navkljub trem zgrešenim 7-metrovkam.

V zadnjem delu srečanja so pri domačih na parket stopili tudi igralci s sicer manjšo minutažo ter ponujeno priložnost dobro izkoristili. Na koncu zaslužen in glasen aplavz domačih navijačev za novi dve točki, ki dolske rokometaše ob porazu Krima na Ptuju, vodita na drugo mesto, le točko zaostanka za vodilnim Šmartnim.

Sledita dve gostovanji, najprej v soboto v Železnikih, teden dni kasneje pa v Škofljici. Radečani v naslednjem krogu gostijo doma Škofljico.

Zoran Zore