V torek, 6. junija, je bilo na Plevčkovem hribu zelo živahno. Na igrišču pred OŠ Tončke Čeč se je namreč odvijala dobrodelna prireditev, na kateri so zbirali rabljeno smučarsko opremo in prostovoljne prispevke za pomoč pri plačilu šole v naravi socialno šibkejšim. Prireditev, ki so jo poimenovali Rad bi smučal hit’ al’ pa počas’, je nastala v sodelovanju OŠ Tončke Čeč, Glasbene šole Trbovlje in Lions kluba Trbovlje.

Pred začetkom kulturnega programa je navzoče pozdravila ravnateljica OŠ Tončke Čeč Katarina Pajer Povh, da bo zbrana smučarska oprema za izposojo na voljo učencem vseh trboveljskih osnovnih šol. Obiskovalce je povabila k sodelovanju v srečelovu ter se zahvalila vsem sponzorjem, ki so prispevali dobitke. Prireditev sta obiskala tudi trboveljski župan Zoran Poznič in podžupanja Vesna Jesih, ki je v svojem nagovoru poudaril pomembnost medgeneracijskega sodelovanja in povezovanja. Delovanje Lions kluba je predstavil njihov predsednik Miro Pirnar, v imenu Glasbene šole Trbovlje pa je zbrane nagovorila njihova ravnateljica Katja Mikula.

Na prireditvi smo lahko prisluhnili flavtam, harmonikarskemu, kitarskemu in godalnemu orkestru Glasbene šole. Narodno zabavni orkester pa se je predstavil s pesmima Kam le čas beži ter Miši se bojim. Zapeli so vsi pevski zbori OŠ Tončke Čeč, predstavile so se šolske plesne skupine ter Orffova skupina, RAP ustvarjalci pa so zarepali svoje avtorske pesmi. Sledile so pesmi Sinji galeb, Kekčeva pesem ter Sreča na vrvici v skupni izvedbi pihalnega orkestra Glasbene šole in pevcev OŠ Tončke Čeč.

Preden pa so četrtošolci zaplesali na znano smučarsko polko Cik cak, je vse prisotne nagovoril tudi eden izmed pevcev v tej pesmi in direktor Smučarske zveze Slovenije, Trboveljčan Uroš Zupan. V svojem govoru je poudaril, da ima smučanje v Trbovljah že dolgo tradicijo in da je vesel, da takšne akcije omogočajo, da se čim več otrok nauči smučati. Prireditev se je zaključila z Jazz bendom glasbene šole ter z zahvalo vsem, ki so pripomogli, da bodo trboveljski otroci lahko smučal hit’ al’ pa počas’.

Marjana Eberlinc

Foto: Marina Mokotar