V Kulturnem centru Litija so v torek, 31. januarja, pripravili sklepni dogodek javnega natečaja Prostovoljec zasavske regije 2022, na katerem so najzaslužnejšim prostovoljcem, prostovoljkam, organizacijam in projektom iz zasavske regije podelili nazive prostovoljec zasavske regije 2022, prostovoljska organizacija zasavske regije 2022 in prostovoljski projekt zasavske regije 2022.

Nazive prostovoljec zasavske regije 2022 so prejeli prostovoljci in prostovoljke po posameznih občinah, ostale nazive pa je prejela ena organizacija in en projekt za celotno regijo.

Naziv Prostovoljec zasavske regije 2022 so prejeli Andrej Ferk (občina Hrastnik), Brigita Rozina (občina Litija), Bogdan Žibert (občina Trbovlje) in Alojzij Klančišar (občina Zagorje ob Savi). Naziv Prostovoljska organizacija zasavske regije je prejela Zasavska ljudska univerza, naziv prostovoljski projekt zasavske regije je prejel projekt Urlaub na vasi Kulturnega društva Podkum.

Za nazive Prostovoljec zasavske regije 2022 so se poleg prejemnikov nazivov letos potegovali še Jerica Laznik (Hrastnik), Franci Pavli (Trbovlje), Maja Oprešnik (Trbovlje), Ramiz Džanković (Trbovlje) in Blaž Pižmoht (Trbovlje).

Za naziv prostovoljska organizacija zasavske 2022 regije se je potegovala še organizacija Območno združenje Rdečega Križa Trbovlje. Za naziv prostovoljski projekt zasavske regije 2022 so se potegovali še projekti Prostofer (Trbovlje), Sopotniki (Litija) in Sopotniki (Zagorje).

Prostovoljcem so s svojo udeležbo na dogodku podporo izkazali župan Občine Litija Franci Rokavec,  v.d. direktorja Direktorata za lokalno samoupravo, nevladne organizacije in politični sistem pri Ministrstvu za javno upravo Mateja Mahkovic, direktor občinske uprave Občine Zagorje gospod Tadej Špitalar, podžupanja Občine Trbovlje Vesna Jesih, podžupan Občine Hrastnik Nermin Bajramović in poslanec v državnem zboru Franc Props.

Dogodek so s kulturno – umetniškimi točkami popestrili plesalci plesnega društva NLP (občina Litija), Mešani pevski zbor Ladko Korošec (občina Zagorje ob Savi), Srbsko kulturno društvo Sava (občina Hrastnik) in Plesna skupina mažoret (Občina Trbovlje). Z razstavo Prostovoljstvo v času Covid-a pa smo se poklonili vsem prostovoljcem zasavske regije, ki jim zaradi epidemioloških razmer ob razglasitvi svoje hvaležnosti nismo mogli izraziti s svečano prireditvijo.

Tako se je zaključil že peti natečaj s katerim se spodbuja in pozdravlja prostovoljstvo v zasavski regiji.  Z natečajem Prostovoljec zasavske regije bodo v Regionalnem centru NVO vsako leto pozdravili prostovoljstvo in razširjali solidarnostne vrednote v zasavski regiji ter se zahvalili vsem tistim, ki si s prostovoljskim delom prizadevajo za lepše življenje pri nas.

Praktične nagrade za prejemnike nazivov so prispevali Steklarna Hrastnik, Chipolo, Razvojni center Srca Slovenije, medijski pokrovitelj javnega natečaja Prostovoljec zasavske regije 2022 pa je Radio Aktual Kum.

Dogodek so organizirali Regionalni center NVO v sodelovanju z Občino Litija, Občino Hrastnik, Občino Trbovlje, Občino Zagorje ob Savi in Slovensko Filantropijo. Izvedbo dogodka sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO.

PR objava

Foto: arhiv Savus