Konec septembra so na gradu Bogenšperk predstavili pomembne novosti, za katere je poskrbel Javni zavod Bogenšperk.

V letu 2020 so poskrbeli za nove pridobitve v muzejskih zbirkah, precej novega pa je tudi v kulinarični ponudbi na gradu. Vodja gostinske ponudbe je z zadovoljstvom predstavil novo kuhinjo, v kateri so prve jedi pripravili pomladi. Novost je tudi penina Wagensperk, hišna penina, ki jo polni Klet Brda in je še en produkt linije Wagen. In še ena pomembna pridobitev: prenovljena grajska klet, v kateri so našli prostor za zorilnico mesnin in vinsko klet.

Na predstavitvi so spregovorili so direktor Javnega zavoda Bogenšperk Peter Avbelj, vodja gostinske ponudbe na gradu Mitja Zadravec, koordinator prodaje za Slovenijo pri Vinski kleti Goriška Brda Damjan Resnik, vodja programa vino pri Vinski kleti Metlika Matej Smrekar in predstavnik združenja vinarjev iz vasi Slap Denis Jež.

Savus

Foto: Zavod Bogernšperk