sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Policijsko delo v tem tednu

Policisti so pretekli teden obravnavali tri prometne nesreče in šest kršitev javnega reda in miru. Ukvarjali so se z dvema alkoholiziranima voznikoma in enim, ki je brez vozniške vozil neregistrirano vozilo. Ukvarjali so se še s tremi tatvinami, dvema spletnima goljufijama, drogo, grožnjo, nedostojnim vedenjem, nasiljem v družini in neupravičenim prisluškovanjem in zvočnim snemanjem.


PP Hrastnik

V ponedeljek so policiste obvestili o kaznivem dejanju neupravičenega prisluškovanja in zvočnega snemanja.

Zvečer so pri kontroli prometa ustavili voznika, ki ni uporabljal varnostnega pasa. V postopku je alkotest pokazal, da je vozil tudi pod vplivom alkohola (0,62 mg/l). Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in  odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

Zvečer so policiste obvestili o kršitvi javnega reda in miru v Hrastniku, kršiteljici so izdali plačilni nalog.

V torek popoldan so obravnavali spletno goljufijo z zlorabo spletnega bančništva. Nastalo je več kot 5000 evrov materialne škode.

V sredo so obravnavali nasilje v družini, izrekli so prepoved približevanja.

Policiste so obvestili o tatvini v trgovini v Hrastniku. Storilko čaka kazenska ovadba.

Občanu so zasegli rastlino konopljo, visoko okoli 90 cm. Po opravljeni analizi sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Zvečer so ustavili voznika, preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,50 mg/l alkohola v izdihanem zraku.  Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog.

V četrtek ponoči so obravnavali kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo. Izdali so plačilni nalog.

Ustavili so voznika neregistriranega osebnega avtomobila, ki ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Opravili so tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,06 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče, kršitelju so vozilo zasegli.


PP Trbovlje

V ponedeljek v dopoldanskem času se je na parkirišču v Trbovljah pripetila prometna nesreča zaradi nepravilnega premika voznika osebnega avtomobila. Pri tem je nastala le materialna škoda. Povzročitelja čaka prekrškovni postopek.

V torek so posredovali v Trbovljah, kjer je občan po telefonu grozil drugemu in mu poškodoval vrata na stanovanjskem objektu.

V sredo so policiste obvestili, da je oškodovanec  v gostinskem lokalu v Trbovljah pozabil mobilni telefon, ki si ga je protipravno prilastil neznanec.

V četrtek so policiste obvestili o nedostojnem vedenju občanke.

Ponoči so jih obvestili o kršitvi javnega reda in miru v Trbovljah.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali kaznivo dejanje tatvine denarja iz vozila na območju Izlak.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo v Zagorju. Policisti so udeležencem izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

V torek so obravnavali trčenje v divjad na Izlakah.

Obravnavali so prometno nesrečo s pobegom na parkirišču v Zagorju.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru v Zagorju.

Obravnavali so prijavo kršitve javnega reda in miru z glasno glasbo v Zagorju. Policisti kršitve niso ugotovili.

V sredo so policiste obvestili o kaznivem dejanju spletne goljufije. Goljufijo še preiskujejo.

V četrtek so našli denar na bankomatu v Zagorju, zasegli so ga in ga bodo vrnili lastniku.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor