KK Zlatorog veterani : Barbari Vulkanizerstvo Šketako 68 : 63
KK Zlatorog Veterani: Blagotinšek 27 (2×3), Cizej 19 (3×3), Seme 10, Uršič 8, Blatnik Ž. 4

Barbari/Vulkanizerstvo Šketako: Kumberger 22 (1×3), Otopal 13, Tušek 12, Golotič 10, Deželak 3, Majes 3 (1×3)

V derbiju večera, so si gledalci lahko ogledali zelo dinamično tekmo, ki jih ni pustila ravnodušnih. Po izenačenem prvem polčasu so si v prvi polovici drugega polčasa Veterani priigrali 15 točk razlike, za katero je s tremi trojkami poskrbel Matjaž Cizej, pod košem pa neustavljivi Sebastjan Seme.

A tekma se je 12 minut pred koncem šele dobro začela, saj so Barbari preko hitrega Davida Otopala s hitrimi protinapadi rezultat izenačili in celo prešli v vodstvo. Pet sekund pred koncem so Barbari ob vodstvu dveh točk na črto prostih metov poslali Tomaža Blagotinška, ki je z jeklenimi živci in mehko roko rezultat izenačil na 52. Sledil je še poskus Barbarov za zmago, a žoga ni našla poti v obroč.

V podaljšku so ljubitelji košarke spremljali taktično igro obeh ekip. Veterani so s svojimi izkušnjami, tekmo obrnili v svojo korist in si že skoraj zagotovili zelo visoko uvrstitev na lestvici.

Posnetek tekme

Šajspoh rangers : Črički 71 : 49

Šajspoh rangers: Topolšek 19 (1×3), Smiljič 18, Fantinato 13(2×3), Remškar 8, Pristovnik 6, Tomašić 5, Požin 2

Črički: Kajtna 28(1×3), Božič 12(4×3), Pavlin 7(1×3), Bečirović 2

Zaradi pomanjkanja kadra v ekipi Nč tazg, so jih po dogovoru z organizatorjem nadomestili Šajspoh rangersi in tako s Črički odigrali zaostalo tekmo prvega kroga tekmovanja.

V izenačenem začetku si nobena od ekip ni priigrala večje prednosti. Pomanjkanje igralcev pri Čričkih, se je začelo kazati v drugem polčasu, ko Ambrož Kajtna enostavno vsega ni mogel storiti sam. Šajspohi so si na krilih Mihe Topolška priigrali dvomestno prednost, ki so jo zadržali do konca tekme in zabeležili novo zmago.

Mair team : ŠD Litus 68 : 42

Mair team: Berčon 17(1×3), Jasenčić 17, Džombić 14, Jere 6, Meško 6(1×3), Prašnikar 5(1×3), Štibernik 3(1×3)

Šd Litus: Repina 18(4×3), Kolenc 8, Čepon 7, Zupan 5, Cirar 3, Šraj 1

V tretji tekmi večera so gledalci spremljali odlično predstavo Mair teama, ki so tekmo začeli zelo intenzivno in si s tem zagotovili prednost, ki je niso več izpustili iz rok,  Litusom na drugi strani met iz razdalje ni stekel in jih tako pahnil v zaostanek, iz katerega se niso mogli vrniti v igro za zmago.

Pri Zagorjanih je potrebno izpostaviti dobro igro Boštjana Berčona, ki je bil s svojimi dolgimi rokami udeležen pri skoraj vsaki žogi, prav tako pa sta velik del k zmagi prispevala tudi igralca s klopi Jure Prašnikar in Klemen Meško.

Posnetek tekme

Mair team do konca rednega dela igra le še eno tekmo in če ne bo prišlo do presenečenja, bodo redni del zaključili z najboljšim izhodiščem za končnico.

Naslednji, že 16. tekmovalni teden, se bodo ob 19. uri pomerili Barbari in ETV, ob 20. Mair team in Črički, zadnji pa bodo na vrsti Nč tazga in Veterani Zlatoroga.

BB

Prejšnji članekKako nekomu rešiti življenje?
Naslednji članekPožar v Hrastniku