Vsako leto Združenje borcev za vrednote NOB Zagorje ob Savi in Občina Zagorje ob Savi vabita na Čemšeniško planino, kjer poteka proslava v počastitev ustanovitve revirske partizanske čete.

Večina pohodnikov se je letos pripeljala do Prvin, kjer so jih sprejele in pogostile članice Društva vaških žena Čemšenik. Od tam so se v približno 45 minutah povzpeli do Doma dr. Franca Goloba na Čemšeniški planini (1120 m). Kljub dežju se je na Čemšeniški planini zbralo lepo število članov različnih društev, tudi iz drugih občin.

Letos je 78. obletnica ustanovitve revirske partizanske čete potekala v nedeljo, 28. julija. Ker je močno deževalo, je tokrat proslava potekala kar pri planinski koči, pri spomeniku pa so že prej položili ikebano in svečke. Pozdravni nagovor sta imela Matjaž Švagan, podpredsednik državnega sveta Republike Slovenije in župan Občine Zagorje ob Savi ter Miloš Prosenc, predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Zagorje ob Savi. Slavnostni govornik je bil generalni sekretar Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije Aljaž Verhovnik. V programu so nastopili MoPZ Loški glas, baritonist Rihard Majcen in harmonikar Jernej Pikel. Program sta povezovala Maša Troha in Marko Vetršek.

Besedilo in foto: IK & OK