Na Zimski jamatlon se je prijavilo 255 udeležencev. Še dva dni časa imate za prijavo. Kot zadnji so se prijavili člani dveh ekip iz rudarskih krajev: ena iz Trbovelj in ena iz Velenja. Torej, za zamudne zamudnike še dva dni. Potem pa. Konec prijav. In kar bo, bo. Perkmandeljc vas že komaj pričakuje.

Pobratimi iz Velenja

Doslej je soboto, 2. decembra, na koledarju označilo veliko tistih, ki si upajo. Prijavljenih je 255 udeležencev v 65 ekipah. V zadnjih dveh dneh sta se prijavili dve ekipi iz rudarskih krajev: ena iz Trbovelj in ena iz Velenja. Iz Trbovelj se je prijavila ekipa STPŠ, udeleženca prihajata iz srednje šole. Iz Velenja pa prihaja ekipa NSZ – ne se zajebavat. Ne bomo se, obljubimo. Samo, ko bo treba. V jami ne, zunaj pa res ne obljubimo. Aja, ta ekipa je ekipa pobratenega Turističnega društva Velenje, ki so pobratimi s trboveljskim Turističnim društvom.

Glasba bo glasna

Še enkrat naj povemo, da bo tokrat za zabavo poskrbeli Uroš Ržišnik s spremljevalno rockersko ekipo. Rock in knapušna gresta z roko v roki. Uroš je povedal, da so fantje pripravljeni, poslal nam je tudi tekst nove pesmi, ki jo bomo objavili enkrat zvečer v rubriki Zasavski verzi na naši strani www.savus.si.

Iz Zasavja, pa še iz cele Slovenije, pa še iz celega sveta

Zasavje

Prijavljeni jamatlonci prihajajo iz območja Zasavja (Brnica, Čeče, Čemšenik, Čolnišče, Dol pri Hrastniku, Hrastnik, Izlake, Jesenovo, Kandrše, Kisovec, Knezdol, Kolovrat, Mlinše, Podlipovica, Ravenska vas, Razbor pri Čemšeniku, Rove, Spodnji Šemnik, Trbovlje, Zagorje, Znojile)

Slovenija

Slovenijo zastopajo jamatlonci iz naslednjih krajev: Blagovica, Bovec, Bukovca, Celje, Cerklje ob Krki, Čadramska vas, Črešnjice pri Cerkljah, Črnuče, Depala vas, Dob, Dobova, Domžale, Dragomelj, Drnovo, Gabrovka, Gorenja vas, Grosuplje, Ivančna Gorica, Kamnik, Klanec pri Gabrovki, Koper, Koseze, Kranj, Krtina, Laze v Tuhinju, Litija, Ljubno, Log pri Brezovici, Luče, Lukovica, Makole, Mlinše, Moravče, Moravče pri Gabrovki, Petrovče, Pijava Gorica, Podgorica, Podnart, Podpeč, Poljčane, Polzela, Preserje, Radeče, Rečica ob Savinji, Selca, Spodnji Hotič, Srednja vas pri Kamniku, Srednja vas pri Šenčurju, Studenec, Škocjan, Šmartno pri Litiji, Tlaka, Vače, Velenje, Visoko, Vransko, Vrhpolje, Vršajn, Zagradec, Žalec, Žeje.

Iz tujine

Iz tujine prihajajo jamatlonci iz osmih držav: Hmelnicki, Kijev (Ukrajina), Arhiz, Krasnodar, Moskva (Rusija), Saugnac et Cambran, Bonsenchablais (Francija), Brno, Rajhrad, Praga (Češka), Flöha (Nemčija), Galapagar, Madrid, Bilbao, Bedia (Španija), Suray (Indija), Zrenjanin (Srbija), Munte, Hever, Gent, Merelbeke (Belgija).

Kaj vas čaka?

Izkoristite priložnost in doživite enkratno adrenalinsko doživetje! Prvo soboto v decembru se spustimo v rudnik, kjer vas bodo čakali Perkmandeljc, knapi, različne ovire ter tovariško druženje. Po prihodu iz jame pa čisto prava zasavska knapuska fešta s knapusko hrano, rock muzko in vsem, kar paše zraven.

Prijave

Prijavnica je pripravljena. Prav za vas. Ne spreglejte!

Razpis-prijavnina

Kaj je jamatlon?

Jamatlon je 5,5 km dolg oviratlon v rudniškem rovu med Trbovljami in Hrastnikom. Na poti jamatlonce čaka 14 ovir, ki so povezana z delom in življenjem rudarjev. Zimski jamatlon je idealen za vse, ki ne marajo mraza, saj je v rudniku prijetnih 15 stopinj, ravno prav za zabavno rekreativno pustolovščino.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekNa današnji dan: Franc Roš
Naslednji članekTrgovina v Trbovljah nekoč in danes