Pižoni so mlada šestčlanska glasbena zasedba, ki se počasi, a vztrajno prebija na slovensko glasbeno sceno. Skoraj vsi so klasično glasbeno izobraženi in tako ali drugače povezani z Zasavjem. Zasedba je nastala že leta 2018, a je na začetku igrala večinoma »coverje« tujih pesmi. V zadnjem letu pa so se posvetili ustvarjanju avtorske glasbe, ki bi jo sedaj radi delili z glasbenimi navdušenci.

Po lanskoletni zmagi na izboru Cityband 2021 so zdaj posneli tudi videospot svoje prve avtorske skladbe Rumena soba. Rumena soba je prostor, kjer vas čaka povsem nov svet, pravijo v besedilu. Obenem dodajajo, da vas čaka tudi popolnoma prenovljena glasbena identiteta skupine. Po nekoliko mehkejših jazzy začetkih je Pižone v zadnjem letu zaznamoval precej udarnejši glasbeni slog. »Pižoni smo se po malce nežnejših začetkih v zadnjem letu preselili k bolj trdim rokovskim tonom. Najbrž zato, ker je naš pižonček v teh nekaj letih odrasel ter dozorel in na krilih prijateljstva poletel v čist’ drugi svet, kar je presenetilo tudi nas same,« je povedal klaviaturist skupine Pižoni Anže Zaveršnik.

Pižoni so Peter Jeretina (vokal, kitara), Špela Pokorn (vokal, kitara), Anže Zaveršnik (vokal, klaviature, saksofon), Matija Mervič (bas kitara) in Luka Jeraj (bobni), ki predstavljajo instrumentalno jedro skupine ter nedavno pridružena vokalistka Klara Tiselj.

Na koncertu v Delavskem domu Hrastnik bodo 4. novembra predstavili sedem avtorskih skladb, ki se sprehajajo od pop in hard rocka do metala ter nekaj priredb. V središču pozornosti pa bo predpremierno predvajanje videospota Rumena soba, ki so ga posneli v začetku tega meseca v Zagorju ob Savi in Trbovljah v režiji Amadeja Hercoga ter skupine same. Uradna premiera videospota bo 11. novembra ob 19. uri na njihovem YouTube kanalu.

Savus

Foto: Pižoni