V soboto, 9. septembra, je v Novi Gorici potekalo državno tekmovanje iz orientacije. Tega so se udeležili tudi člani PGD Čolnišče, ki so se na državno tekmovanje uvrstili zaradi osvojenega 2. mesta na regijskem tekmovanju v Padežu. Ekipa v sestavi Žan Drnovšek, Izak Vozelj in Žiga Vozel si je priborila bronasto odličje.

Pionirji PGD Čolnišče so se vestno pripravljali pod mentorstvom Špele Drnovšek in Mateje Ocepek. Dve tričlanski ekipi sta na tekmovanju spremljala Matic Košir in Kaja Grošelj. Tekmovanja v orientaciji so se udeležili tudi navijači iz društva, ki so tekmovalce spodbujali in bodrili.

Prvo ekipo so sestavljali Žan Drnovšek, Izak Vozelj in Žiga Vozel, drugo ekipo pa Žan Grošelj, Jaša Grošelj in Taj Borštnar. Obe ekipi sta najprej brez napak opravili vajo z vedrovko, nato pa sta se podali na preizkušnjo iz orientacije. Zaradi hude konkurence člani društva niso ciljali na visoko uvrstitev, a vendar so pionirji prve ekipe PGD Čolnišče dosegli končno 3. mesto na državnem tekmovanju iz orientacije.

Ob prihodu v domači kraj je sledil sprejem za tekmovalce, ki sta ga organizirala predsednik društva Uroš Ocepek in poveljnik Marjan Drobež kar iz Bolgarije. Domači gasilci so ekipi pozdravili z vodnim slavolokom in pogostitvijo.

Savus

Foto: PGD Čolnišče