četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Peter Kauzer bo EP hitro pozabil

Te dni poteka v Tacnu evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. V soboto, 18. maja, so podelili kajakaške medalje. Med udeleženci prvenstva je bil tudi najboljši slovenski kajakaš zadnjega desetletja in več Peter Kauzer, ki pa je tokrat ostal brez uvrstitve povsem na vrhu.

V soboto so potekale tudi moštvene vožnje. Slovenci so nastopili v postavi Peter Kauzer, Žiga Lin Hočevar in Lan Tominc. Vozili so zelo dobro do vratic, kjer so si prislužili 50 sekund pribitka zaradi zgrešenih vratic. Tako so na koncu zasedli sedmo mesto. Zmagali so Čehi pred Avstrijci in Francozi.

Med ženskami je Slovenija v postavi Eva Terčelj, Eva Alina Hočevar in Ajda Novak osvojila zlato medaljo pred Francozinjami in Čehinjami.

Zaradi visokega vodostaja Save so prireditelji spremenili urnik tekmovanja, izvedli so tudi le eno kvalifikacijsko vožnjo, iz katere se je v finale uvrstilo 12 najboljših iz kvalifikacij.

Peter Kauzer je kvalifikacijsko vožnjo odpeljal solidno. V zahtevnih razmerah zaradi visokega pretoka Save je dosegel sedmi čas (en dotik). V finalu pa mu čoln ni stekel, kot bi si želel. Poleg tega je bil v četrtih vratcih malo pozen in so mu sodniki po ogledu posnetka pribili 50 kazenskih sekund zaradi nepravilnega prehoda vratic. Tako so upi po kolajni splavali dobesedno po vodi. Peter je osvojil deseto mesto. Toda, saj vemo, kaj je njegov glavni cilj v tej sezoni – OI v Parizu.

Precej bolje se je odrezal 16-letni Žiga Lin Hočevar, doma iz številne kajakaške družine. Zasedel je nehvaležno četrto mesto in močno opozoril nase. Evropsko krono si je prevozil B (Italija) pred Avstrijcem Mariem Leitnerjem (Avstrija) in Gelindom Chiarellom (Švica).

V ženskem finalu je nastopila le Eva Terčelj, vožnja se ji ni najbolje posrečila in osvojila je osmo mesto. Zmagala je Poljakinja Klaudia Zwolinska pred Slovakinjo Zuzano Pankovo in Britanko Mallory Franklin.

Pravzaprav je bil najbolj uspešen Slovenec (Slovenkam seveda kapa dol) na Evropskem prvenstvu Hrastničan Janoš Peterlin, dolgoletni reprezentant slovenije, sedaj pa trener avstrijske reprezentance. Janoš je bil tudi postavljalec proge v Tacnu (strokovnjaki so jo pohvalili). Njegov varovanec Leitner pa si je na tej progi priboril srebrno kolajno, kar je tudi Peterlinov izjemni uspeh v njegovi trenerski karieri.

Savus

Foto: KZS – Bobo, arhiv Savus


 

 

Previous article
Next article

Isti avtor