sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Perkmandeljc vabi

Doslej se je že 91 udeleženk in udeležencev odločilo 15. junij preživeti v rudniku. In se imeti fino in fajn in sploh in oh. Perkmandeljc se pripravlja in pravi, da bo tokrat še posebej prijazen do vsake udeleženke in udeleženca.

V soboto, 15. junija, se obeta nova odlična adrenalinska preizkušnja v Rudniku Trbovlje-Hrastnik. Tokrat se bodo v jamo podale ekipe na poletnem Jamatlonu. Sredi junija, ko bo zunaj pripekalo sonce, v jami pa bo prijetnih 15 stopinj Celzija, takrat … takrat se ponovno odpravimo na lov na črno zlato in Perkmandeljca. Organizatorji iz Zavoda Savus bodo pripravili že 18. prireditev, ki bo prav gotovo narisala nasmeh na lica udeležencev.

JazzsterBand

Na Jamatlonu bodo tokrat pripravili koncert glasbene skupine JazzsterBand. Trio se je skupaj na odru prvič predstavil pred dvema letoma na Poletnem odru v Trbovljah. Od takrat so svoj repertoar obogatili z več priredbami znanih pesmi, ki jih izvajajo na svoj, unikaten način. Maruša Zmrzlak bo navdušila občinstvo z izjemnim vokalom, Matej Fele na kitari in Sašo Piskar na kontrabasu pa bosta vokal podprla s harmonično in ritmično spremljavo.

https://www.facebook.com/PodKozolcemHiseJuvan/videos/716377870250016

Družinski jamatlon

Tokratnemu jamatlonu brez težav lahko rečemo družinski. Starejši udeleženci bodo namreč odšli v jamo, njihovi potomci, ki bodo ostali na površju, pa bodo lahko preživeli lep dan v družbi izkušenih prostovoljk in prostovoljcev DPM Trbovlje. Na Mini jamatlonu bodo lahko spoznali del knapovščine, se zabavali, se pomerili v kakšni zanimivi igri, morda bodo celo pekli funšterc ali knapovske palačinke. Malo bodo pokukali tudi v jamo pri izhodu iz Barbara rova in se pomerili v sicer pomembni športni disciplini met bata škornja rikverc v kuolmkišto. Šefica DPM Trbovlje Laura Izgoršek je zagotovila, da mini jamatloncem vsekakor ne bo dolgčas.

Aja, še to. Lani smo mini jamatlon odpovedali zaradi malo prijav. Letos ga bomo pripravili, pa čeprav bo prijavljen samo en udeleženec.

Prijavljene ekipe

Doslej se je prijavilo že 28 ekip, v katerih je prijavljenih 45 jamatlonk in 46 jamatloncev. Doslej so se prijavile naslednje ekipe: Vesele huntarce, Tršice, Lučke frajle, Lučki prepihoci, Buški krafi, Jamski trdoživci, Frejčkovi, Hrasnšk gasilci, Mi2, Obržani, Noter hii, hii, ven pa ooh, ooh, ooh, Neustrašne punce, Laučšpreher, Beenthere, Houdreti, rovQe, Jamski feferoni, Vahtarji, Twix, H36000, Štakorji, Dve prskute pa en dec, Čivi, ZAGreti, Cerkoti, Helluo librorum, Lolek in Bolek, Mihad, Jaka i Marjan // Strašan ekip.

Prijavljeni iz cele Slovenije

Jamatlonke in jamatlonci prihajajo od vsepovsod. Na Jamatlonu so zastopani naslednji kraji:

Zasavje

Belovo, Bevško, Brnica, Čeče, Dol pri Hrastniku, Gabrsko, Hrastnik, Izlake, Kostrevnica, Mlinše, Podkraj, Trbovlje, Zagorje

Slovenija

Bled, Brezina, Brežice, Celje, Cerklje na Gorenjskem, Dobrna, Gradišče, Grgar, Grosuplje, Javor, Jelce, Laško, Litija, Ljubljana, Ljubljana – Šentvid, Luče, Mengeš, Mislinja, Podlubnik, Poljane, Polzela, Ponoviče, Rogatec, Sava, Sevnica, Slovenj Gradec, Sevnica, Socka, Škofja Loka, Škofljica, Šmarno v Rožni dolini, Šoštanj, Vrhnika, Zgornji Hotič, Žalec, Železniki,

Tujina

Graz, Kumberg

Jamatlon je …

Če še ne veste, jamatlon je malo več kot pet km dolg oviratlon v rudniškem rovu med Trbovljami in Hrastnikom. Na poti jamatlonce čaka 14 ovir, ki so povezane z delom in življenjem rudarjev. Jamatlon ohranja rudnik v Zasavju živ. Rudarska industrijska dediščina je veliko bogastvo Zasavja in to vedno znova spoznavajo tudi udeleženci te prireditve.

Prijave

Prijave so odprte. Ne odlašajte z njimi! Perkmandeljc komaj čaka, da vas vpiše v listo prijavljenih.

https://jamatlon.si/razpis-prijavnina/

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor