ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Partizanske smučine 2023

Vsako zadnjo soboto v januarju poteka tradicionalno smučarsko tekmovanje domoljubnih in veteranskih organizacij v spomin na partizansko smučarsko tekmovanje, ki ga je organizirala 31. divizija 9. korpusa na osvobojenem ozemlju v Cerknem 20. in 21. januarja 1945.

Letos je tekmovanje potekalo 28. januarja. Posamično in ekipno  tekmovanje v okviru spominskega tekmovanja Partizanske smučine – Cerkno 45 v  smučarskem centru Cerkno so se poleg ZSČ udeležili tudi člani ZZB za vrednote NOB, ZVVS, Združenja Sever in pripadniki SV.  Skupno se je tekmovanja udeležencev 293 predstavnikov vseh organizacij.

Na smučarskem prvenstvu ZSČ v veleslalomu so tekmovali samo člani ZSČ. Prvenstva se je udeležilo 50 članov iz 13 združenj. Zaključek je potekal pred hotelom Perla, kjer so najboljšim posameznikom podelili medalje in najboljšim ekipam pokale.

OZSČ Hrastnik je sodelovala na smučarskem prvenstvu ZSČ s tričlansko ekipo, ki so jo sestavljali Boris Hribernik,  Dušan Škorjanc in Marjan Racki. Tekmovali smo v dveh različnih starostnih kategorijah. Najbolje se je odrezal Dušan Škorjanc, ki je osvojil tretje mesto v starostni kategoriji moški 1958 in starejši,  v kategoriji 1959 do 1966 pa je Boris Hribernik dosegel 7. mesto in Marjan Racki 17. mesto.

MR

Foto: Marjan Racki


 

Isti avtor