Policisti so pretekli vikend obravnavali tri prometne nesreče in štiri kršitve javnega reda in miru. Poleg tega so se ukvarjali še s pijanim voznikom, dvema zatajitvama, enim prekrškom zaradi droge, dvema tatvinama in vinjenim potnikom avtobusa, ki je pri sestopu iz avtobusa padel in se poškodoval.


PP Trbovlje

V petek so policisti občanu zasegli zavitek z neznano rjavo vsebino, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Po analizi sledi postopek o prekršku.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja zatajitve. Še neznani storilec je odtujil pozabljeno žensko torbico in vsebino v njej.

V soboto ponoči so obravnavali kršitev javnega reda in miru, zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku. Ker s kršitvijo ni odnehal, so ga pridržali.

V nedeljo so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri je bila samoudeležena  voznica osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu roba trčila v robnik. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,20 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka.  Začasno so ji odvzeli vozniško dovoljenje in  prepovedali nadaljnjo vožnjo, čaka jo še postopek o prekršku.


PP Zagorje ob Savi

V petek so policisti obravnavali prijavo kaznivega  dejanja tatvine denarnice z vsebino na območju Most. Policisti so zadevo odstopili krajevno pristojni policiji.

Obravnavali so prijavo kaznivega dejanja velike tatvine, poskus vloma v osebni avtomobil na območju PP Domžale. Policisti so zadevo odstopili krajevno pristojni policij.

Obravnavali so dogodek, ko je občan zaradi vinjenosti padel pri sestopu iz avtobusa in se pri tem telesno poškodoval. Policisti niso zaznali elementov kaznivih ravnanj.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja zatajitve mobilnega telefona na območju Izlak.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru na javnem kraju v Zagorju ob Savi, kjer je prišlo do spora med dvema osebama. Policisti zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so prometno nesrečo z manjšo materialno škodo na parkirišču v Zagorju ob Savi. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

V soboto so obravnavali sum kršitve javnega reda in miru na javnem kraju na območju Zagorja ob Savi, kjer je prišlo do  spora zaradi uporabe gozdne poti. Policisti niso zaznali elementov prekrška ali uradno pregonljivega kaznivega dejanja.

Obravnavali so kršitev glede glasne glasbe, kršitelju so izrekli opozorilo.

Obravnavali so prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami na območju Zagorja ob Savi zaradi trčenja med voznikom e-skiroja in pešcem. Zoper mladoletnega povzročitelja prometne nesreče bodo na pristojno Okrajno sodišče vložili obdolžilni predlog.


Savus

Foto: arhiv Savus