Na Kongresnem trgu v Ljubljani so v nedeljo zvečer igralci ekipe 3 x 3 Piran, v kateri igra tudi Trboveljčan Gašper Ovnik, osvojili drugo mesto na turnirju Challenger v ulični košarki, igri 3 x 3, ki je tudi olimpijska disciplina. Dva dni prej je ekipa Piran, ki jo sestavljajo Zasavc leta 2016 Gašper Ovnik, Simon Finžgar, Anže Srebovt in Adin Kavgič, prepričljivo osvojila naslov državnega prvaka.

Trboveljčan Gašper Ovnik je svojemu naboru odličnih športnih uspehov dodal še enega. Po treh nazivih državnega prvaka v ulični košarki ena na ena, treh nazivih državnega prvaka z ekipo ulične košarke, nazivu evropskega prvaka v ulični košarki tri na tri (takrat je bil Ovnik proglašen celo za MVP EP) in bronu na svetovnem prvenstvu v ulični košarki tri na tri je ekipa Piran, v kateri igra tudi Ovnik, po štirih letih znova osvojila naslov državnih prvakov. Zasavc leta 2016 se je z ekipo pomeril proti Kranju in zmagal z 11 točkami prednosti. Ekipa Piran je vodila že od samega začetka tekme, končni rezultat pa je bil 21:10. Tretje mesto je osvojila ekipa Maribor Adecco.

Konec tedna se je Piran pomeril tudi na mednarodnem tekmovanju Challenger. V četrtfinalu so se borili z ameriško ekipo Princeton. Svetovni prvaki niso bili kos Slovencem, ki so na koncu zmagali z rezultatom 21:12. V polfinalu se je Ovnik z ekipo pomeril s Saudijci. Ekipa Jeddah, v kateri so igrali trije tujci in le en pravi Saudijec, je v uvodnih minutah vodila za štiri točke, proti koncu pa so se Slovenci vendarle zbrali in si mesto v finalu priigrali z rezultatom 17:16. Ekipa Jeddah je na koncu osvojila tretje mesto. Finalna tekma jim je prinesla poraz proti Vrbasu (Srbija), ki je naslov prvaka osvojil z 21:11. Slovenci so si prislužili drugo mesto in s tem vstopnico za nastop na mastersu v Debrecenu. Gašper Ovnik se je tudi na tem turnirju izkazal s svojo igro. Komentatorji so ga ocenili kot dobro vino: starejši kot je, boljši je.

MD

Foto: arhiv KZS