Številni obiskovalci zagorske Galerije Medija so včeraj prišli na slovesno odprtje novih prostorov galerije, ki sedaj domuje v Vili Medea, kamor se je lani preselila Glasbena šola Zagorje in kjer ima sedež tudi Regionalna razvojna agencija Zasavje.

Občina Zagorje ob Savi je namreč v pritličju stavbe uredila sodoben razstavni prostor z ustrezno razsvetljavo in razstavnimi panoji. Kustos Milan Razboršek je povedal, da so prav v ustrezni razsvetljavi in v velikosti prostora glavne prednosti nove galerije. »Sedaj lahko dajemo na ogled tudi slike velikih formatov, kar v prejšnji galeriji ni bilo mogoče. Prav tako je ena od prednosti v tem, da je razstavišče sedaj v enem prostoru. Gre za nadstandardno galerijo v slovenskem merilu,« pravi Milan Razboršek.

Prva razstava, ki so jo dali na ogled včeraj in si jo bo mogoče ogledovati do februarja prihodnje leto, je razstava del Prešernovih nagrajencev, udeležencev Slikarske kolonije Izlake-Zagorje. Sicer pa bodo v Galeriji Medija tudi v prihodnje pripravili okoli 7 razstav na leto.

Za kulturni program so na odprtju poskrbeli učenci Glasbene šole Zagorje.

V protokolarnem objektu Weinbergerjeva hiša, s katero upravlja KC Delavski dom Zagorje, še vedno ostajajo poročna dvorana, spominska soba Ladka Korošca in muzej NOB.

Savus

Foto: Robi Verbajs