Rokometaši Dola so v soboto, 10. decembra, v 12. krogu 1.B MRL zabeležili že osmo zmago. Z 29:23 so na domačem terenu ugnali RD Moškanjci – Gorišnica. V zgoščeni zgornji polovici lestvice so se s sedemnajstimi osvojenimi točkami povzpeli na 3. mesto.

RK Dol TKI Hrastnik : RD Moškanjci – Gorišnica 29:23 (15:13)

Dol pri Hrastniku, 10. december, dvorana Dolanka, gledalcev 90, sodnika Turnšek in Čretnik

RK Dol TKI Hrastnik: Žibert (1 obramba), Nunčič (10 obramb), Šubaj, Jager, Ajdari, Zobarič, Deković, Urdih, Hočevar 5, Moljk 3, Zupanc 10 (5), Prah, Blagotinšek 4, Simončič 2, Cigler 4, Šuntner 1, trener Pesko

RD Moškanjci-Gorišnica: Brodnjak, Ranfl (1 obramba), Kroflič (8 obramb), Ozmec, Žnidarič, Tement, Ozmec 4, Belšak, Zupanič 1, Geč 5, Hrupič 10, Bedrač 3, Trunk, Leben, Trunk, trener Hrupič

Sedemmetrovke: RK Dol TKI Hrastnik 6 (5), RD Moškanjci-Gorišnica 2 (0)

Izključitve: RK Dol TKI Hrastnik 14 minut, RD Moškanjci-Gorišnica 6 minut

Kemičarji so večji del srečanja igrali precej bolje od gostov. Izenačen je bil le prvi polčas, vendar so si domači še pred odmorom zagotovili prednost dveh zadetkov.

V nadaljevanju se stanje moči na parketu ni spremenilo, gostitelji so bili vedno za gol ali dva pred tekmecem. Ti so sicer v 43. minuti uspeli izenačiti na 20:20, vendar so Dolani kmalu postavili stvari na svoje mesto. Z delnim izidom 8:2 so v 52. minuti povedli z 28:20, do zaključka tekme ohranili mirno kri ter zasluženo vknjižili nov par točk.

Najučinkovitejša v domači zasedbi sta bila Gašper Zupanc z desetimi in Jan Hočevar s petimi zadetki, vratar Klemen Nunčič pa je zbral 10 obramb. Pri gostih je bil v ospredju Denis Hrupič z desetimi zadetki.

V zadnjem krogu jesenskega dela prvenstva dolske rokometaše že v petek čaka težko gostovanje v Škofljici, kjer bi ob morebitnem ugodnem rezultatu prezimili tik pod vrhom.

Zoran Zore

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekDrevo na cesti