V Zasavju zdravniška stavka ni kaj prida pretresla delo v bolnišnici in zdravstvenih ustanovah. Zdravstveni domovi so zagotavljali delo, zaradi majhnosti je delo potekalo skoraj normalno. V trboveljski bolnišnici je bilo dela danes še več kot ostale dni in so ga opravljali brez večjih težav. Čeprav pa seveda to ne pomeni, da zdravniki ne podpirajo stavke.

V Splošni bolnišnici Trbovlje sta bili danes vse do 17. ure polno zasedeni obe operacijski sobi. Čakalne dobe se zaradi opozorilne stavke zdravnikov pri njih niso daljšale. Paciente so kot običajno obravnavali na urgenci, po urniku so delale specialistične ambulante, opravljali rentgenske in ultrazvočne preglede ter CT. Sicer pa so bolnišnični oddelki polni zaradi okužb, respiratornih obolenj in ponovno tudi kovida.

V Zdravstvenem domu Trbovlje trenutno nimajo uradnega predstavnika sindikata Fides. Če bi se kdo od zdravnikov priključil stavki, so poskrbeli za ustrezno pokritost neodložljivih pregledov.

V ZD Hrastnik je trenutno zaposlen le en zdravnik družinske medicine, ki pacientov ni prenaročil. V šolski zobni ambulanti je danes delala zobozdravnica. Dve zobozdravnici, ki sta še zaposleni v ZD Hrastnik, pa sta na predhodno načrtovanem koriščenju letnega dopusta. Nemoteno so zagotavljali dežurno službo splošne medicine in zobozdravstva.

Tudi v Zagorju je bilo delo v Zdravstvenem domu danes dokaj normalno.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekNovo združenje županj in županov
Naslednji članekDanes dogaja