Če in ko vas bo pot zanesla čez planke v Šmartno pri Litiji, se lahko tam udeležite številnih zanimivih prireditev.

Januarja se z Društvom za razvoj podeželja mnogi podajo na nočni pohod v Gradišče pri Litiji, sicer pa vrsto pohodov v občini organizira Zavod Levstikova pot. Ob dnevu žena pripravi pohod Primskovo, aprila je na vrsti Pohod po Humarjevi poti, avgusta Žefranov pohod na Primskovo, septembra eko pohod Krampljevec, novembra pa priljubljeno popotovanje po Levstikovi poti od Litije do Čateža.

Pohode, teke in kolesarske preizkušnje organizirajo tudi v Javorju, kjer pripravljajo te rekreativne prireditve po poti Janeza Javorskega.

Med organizatorji tradicionalnih prireditev je tudi Javni zavod Bogenšperk, ki maja pripravi Valvasorjev dan, julija Valvasorjeve mednarodne grafične dneve, zadnjega oktobra pa slovito noč čarovnic na gradu, vmes pa še vrsto zanimivih prireditev. Več prireditev pripravljajo tudi v šmarski knjižnici in glasbeni šoli.

Občina Šmartno pri Litiji praznuje svoj občinski praznik na god svetega Martina v novembru, zato se takrat v občini zvrsti več zanimivih prireditev.

V vseh dvanajstih mesecih leta se v Šmartnem toliko dogaja, da na tem mestu ne moremo našteti vsega našteti. Lahko pa seznam vseh prireditev v letošnjem letu najdete na tej povezavi.

ZT

Prejšnji članekSosedje v laseh
Naslednji članekKrompir tako in drugače