»Novo vodstvo Občine Trbovlje pri najboljših močeh ne more in ne sme vplivati na spremembo cen ogrevanja, ki jih določa Komunala Trbovlje na temelju letnega gospodarskega načrta javnega podjetja, ki je bil večinsko sprejet in potrjen na zadnji seji občinskega sveta v bivši zasedbi,« so zapisali v izjavi za javnost na Občini Trbovlje.

qV nadaljevanju pišejo: »Storjeno je bilo ogromno napak, prisotno je bilo veliko nestrokovnosti in odločitev čez palec. Uspešno popraviti zatečeno stanje ne gre čez noč ampak zahteva svoj čas. Občina Trbovlje trenutno nima nobenih vzvodov, s katerimi bi lahko vplivala na trenutno ceno. Vendar bomo postorili vse, da čim hitreje najdemo tudi drugačne vzvode, kako pomagati našim občanom. Trenutno je edini vzvod pomoči našim ljudem sistem sofinanciranja preko pravilnika o pomoči pri plačilu stroškov daljinskega ogrevanja. Prosimo, poslužujte se ga v večji meri. Predlog spremembe pravilnika, ki gre v smeri spremembe višanja pomoči, bo obravnavan na januarski seji občinskega sveta. Samo v preteklem mesecu smo s tega naslova že pomagali več kot 90 družinam in samskih osebam.

Forenzično poročilo o poslovanju Komunale Trbovlje, ki še ni bilo predstavljeno javnosti, bo zaradi principa tajnosti podatkov o poslovanju javnega podjetja objavljeno postopoma, v sklopih, v naslednjih tednih. Sodba sodišča bo tako v celoti spoštovana in to bo onemogočilo kakršne koli nove pravne postopke različnih subjektov proti Občini Trbovlje in Komunali Trbovlje. Razumemo jezo in skrb občanov, in tudi govorice, ki se sprožajo ob tem. Občina Trbovlje na tem mestu zagotavlja, da je zavezana k transparentnosti in skrbi za interes občanov. Tako bomo tudi delovali!

Še enkrat vse občanke in občane prosimo za potrpežljivost in razumevanje.«

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekRazpisi za leto 2023 v občini Trbovlje
Naslednji članekŠirimo VIP Zasavje