Miha in Ani Suša sta se poročila leta 1959 – Mihu je bilo tedaj 26, Ani pa 27 let. 25. aprila letos sta obeležila 60 let skupnega življenja.

Miha Suša se je vse življenje ukvarjal z mizarstvom in njegovo delo je moč videti v večini zagorskih hiš, pove njegova snaha Janja Suša. Danes zaradi oslabljenega vida ne zahaja več veliko v delavnico, prevzel jo je njegov sin, ki se z mizarstvom ukvarja ljubiteljsko. Miha Suša svoje dneve preživlja v poslušanju športa in prijetnih sprehodih do Evroparka.

Ani Suša je gospodinja, ki si rada nadene predpasnik. »Mama je glavna, ko je treba kaj speči,« se smeji Janja Suša. Tudi na praznovanju ni manjkalo njenega peciva, veliko so ga po koncu tudi razdali. Sicer pa zakonca Suša diamantne poroke nista obeležila nič kaj ekstravagantno. V krogu družine so praznovali v kisovškem gostišču, zaigral pa jim je harmonikar.

Sta se pa Ani in Miha Suša ob jubileju razveselila prav posebnega gosta. Zagorski župan Matjaž Švagan ju je na praznovanju presenetil na povabilo družine. »Matjaža Švagana zelo ‘obrajtata’,« pove Suša, »in bila sta počaščena, ko je prišel. Ni muzikanta, ki bi se ga bolj razveselila.«

Z zakoncema je praznovalo približno 40 njunih najbližjih, med njimi tudi njuni trije otroci, osem vnukov in dva pravnuka.

MD