V zasavski regiji so akcijo NVO gre v šolo izvedli na OŠ Tončke Čeč v Trbovljah, OŠ Toneta Okrogarja v Zagorju in OŠ Gradec v Litiji, na podružnični OŠ Vače in na OŠ Narodnega heroja Rajka v Hrastniku. Predstavila so se jim lokalna društva in zavodi, ki si želijo doseči večjo prepoznavnost v svojem okolju, v svoje aktivnosti vključiti več mladih in krepiti sodelovanje med generacijami.

Letošnjo akcijo sta v partnerstvu izvedli dve regionalni stičišči nevladnih organizacij. Stičišče NVO osrednje slovenske regije in ZLHT regionalni center NVO zasavske regije sta tokrat uspešno povezala 11 osnovnih šol in kar 120 nevladnih organizacij, v akcijo pa je bilo vključenih več kot 5.500 učencev.

Učenci so poleg športa in kulture spoznavali, kaj se dogaja v lovskih družinah, iz prve roke izvedeli, kako je potekala vojna za Slovenijo, se seznanili s problematiko vedno bolj zelo razširjene sladkorne bolezni, izvedeli, kam vse zlezejo člani planinskih društev, pogovarjali so se o nasilju med vrstniki, spoznali osnove prve pomoči in pestre dejavnosti gasilskih društev, podučili so se o čebelarjenju, taborjenju in tudi o problematikah različnih težkih boleznih in življenja z njimi.

Na OŠ Tončke Čeč v Trbovljah so se predstavili Zveza lovskih družin Zasavje – Lovska družina Zagorje, Planinsko društvo Trbovlje, Društvo diabetikov Trbovlje, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo – Zasavje, Društvo zasavskih klekljaric Srčevke, Plesni klub Samba pa ti Trbovlje, Zavod Odprta dlan, Karate klub Trbovlje in ŽNK Trbovlje.

Na OŠ Toneta Okrogarja v Zagorju so se predstavili Mednarodno združenje rejcev bosanskih planinskih konj, Ergela Planido, RKS-OZ Zagorje ob Savi, Zveza lovskih družin Zasavje, Lovska družina Zagorje, Smučarski klub Zagorje – Alpska sekcija, Kulturno društvo Podkum, DPM Zagorje ob Savi, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo – Zasavje, Društvo zasavskih klekljaric Srčevke, Zavod odprta dlan, PGD Zagorje, Kinološko društvo Zagorje ob Savi, Zasavski klub cerebrovaskularnih bolnikov in invalidov Izlake.

Na OŠ Narodnega heroja Rajka v Hrastniku so se predstavili Zveza lovskih družin Zasavje – Lovska družina Hrastnik, Moto Klub Schlossberg, Društvo invalidov Hrastnik, Rdeči križ Hrastnik, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo – Zasavje, Društvo tabornikov rod temnega hrasta Hrastnik, Društvo zasavskih klekljaric Srčevke, Strelsko društvo Rudnik Hrastnik, Košarkarski klub Hrastnik, Prostovoljsko gasilsko društvo Hrastnik, Srbsko kulturno društvo Sava Hrastnik, Zavod odprta dlan, Klub brigadirjev Hrastnik, Rudarska godba Hrastnik, Ženski nogometni klub Trbovlje, Kinološko društvo Zagorje ob Savi, Društvo Rast, Športno kulturno društvo Feniks.

ZT

Prejšnji članekIzžrebana ekipa Boka brothers
Naslednji članekNa Jamatlon s Pivovarno Knap