Župan občine Trbovlje Zoran Poznič je pripravil v sredo, 17. januarja, v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje novoletni sprejem za vse, ki ustvarjajo prijaznejšo in vključujočo lokalno skupnost.

Na prireditvi je župan Zoran Poznič spregovoril o današnjih Trbovljah. Poudaril je, da se je leto 2023 odvrtelo zelo hitro. Poudaril je, da se je ekipa na Občini Trbovlje postavila in pričela usklajeno delovati. Zahvalil se je vsem zaposlenim na Občini Trbovlje, direktorje in ravnateljice trboveljskih ustanov, predsednike KS, gasilce, člane Civilne zaščite za dobro delo. »To je tisto, kar dela skupnost, ta mreža, empatično, ljudje, ki smo pripravljeni delati skupaj, si pomagati in iti naprej,« je poudaril Poznič. Poudaril je, da letošnje leto ne bo lahko, saj bodo vse težave v svetu pljusnile tudi v lokalno skupnost. Poudaril je, da se veseli novih gradenj na Lakonci, čiščenja okrog hotela, začetka gradnje nove glasbene šole in vrtca, novih korakov na Njivi. »Moja glavna frustracija pa je birokracija. Pa ne naša, domača, ampak predvsem tista v Ljubljani. Državna. Vse traja in traja in traja. Ampak, saj smo trmasti že več kot 200 let,« je poudaril Poznič. Poudaril je, da je leta 2024 leto obletnic in zaključil: »Ne bom rekel samo srečno, ampak bom rekel do zvezd.«

Prireditev so polepšali nastopi kulturnikov. Eva Hren je ob spremljavi kitarista Gašperja Kržmanca navdušila z izvedbo nekaterih slovenskih zimzelenih popevk. Člani Mladinskega gledališča so z dvema prizoroma poskrbeli za iskren smeh v dvorani. Člani Delavske godbe Trbovlje pod vodstvom dirigenta Jožeta Kotarja in trboveljske mažoretke pod vodstvom Nine Pirnovar pa so prireditev udarno zaključili z Radetzkym maršem in Adamičevo Tra ta ta. Prireditev je povezovala Lucija Cestnik.

MP

Foto: Delavski dom Trbovlje


 

Prejšnji članekNa današnji dan: Vinko Pfeifer
Naslednji članekKarateistom osem medalj