sobota, 22 junija, 2024

Iz te kategorije

Nova zmaga Dolanov

Dolski rokometaši so se v soboto, 8. oktobra, v dvorani Dolanka pomerili z ekipo RK Jadran Hrpelje – Kozina. Domači so že prvi polčas dobili z 22:15, prednost pa so do konca tekme še povečali in zmagali s 38:30.

1.B.MRL – 5. krog

RK Dol TKI Hrastnik – RK Jadran Hrpelje – Kozina 38:30 (22:15)

Dol pri Hrastniku, 8.10. 2022, dvorana Dolanka, gledalcev 105, sodnika Gorenc in Košir

RK Dol TKI Hrastnik: Žibert (3 obrambe), Nunčič (13 obramb), Šubaj, Jager 1, Ajdari 3, Zobarič 1, Urdih, Hočevar 4, Vujičić 1, Moljk 2, Zupanc 6 (2), Blagotinšek 1, Simončič 6, Cigler 5, Sivka 8 (2), Šuntner. Trener Pesko

RK Jadran Hrpelje – Kozina: Bekrič (3 obrambe), Šapla (3 obrambe), Poles, Ganz 5, Poles, Antončič, Ojo Bubnič, Stančič, Ikanović, Stančič 7 (1), Ahlin 4, Muminović 3, Tunanovič 6 (1), Sanabor 1, Nadarevič 4.Trener Hrvatin

Sedemmetrovke: RK Dol 4 (4), RK Jadran 3 (2)

Izključitve: RK Dol 6 minut, RK Jadran 8 minut

Dolani so si odločilno prednost nabrali že v prvem delu. Z dopadljivo in hitro igro so si še pred odhodom na odmor priigrali prednost sedmih golov. V drugem polčasu so v domači zasedbi priložnost za dokazovanje dobili tudi igralci, ki redkeje vstopajo v igro.

Borbeni gostje so v nadaljevanju uspeli vzpostaviti ravnotežje in se tako izognili še hujšemu porazu.

Pri domačih sta bila tokrat strelsko najbolj razpoložena Jan Sivka z osmimi in Kristjan Simončič s šestimi zadetki, pri gostih pa sta izstopala Stančič s sedmimi in Tunanovič s šestimi zadetki.

Po enotedenskem premoru se s tekmami 6. kroga prvenstvo nadaljuje 22. oktobra. Dolski rokometaši bodo pred odhodom na gostovanje v Železnike nadaljevanje pričakali na razveseljivem drugem mestu prvenstvene lestvice.

Zoran Zore

Foto: arhiv Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor