Z današnjim dnem je zaživela prenovljena spletna stran Občine Trbovlje, ki je sedaj za uporabnika preglednejša, omogoča mu, da do želene vsebine pride hitreje in enostavneje, hkrati pa je s svojim izgledom sodobnejša in v koraku s časom.

Prenova po 10 letih

»Spletna stran Občine Trbovlje več kot 10 let ni bila deležna korenite prenove izgleda, zato je z leti postala zastarela in za obiskovalce zelo neprijetna. Zaradi zastarelosti spletna stran tudi ni dosegala svojega namena v takšnem obsegu, kot verjamemo, da ga bo prenovljena spletna stran,« so zapisali v sporočilu za javnost v kabinetu županje Jasne Gabrič.

Zadovoljene zakonske zahteve

Nova spletna stran obiskovalce pozdravi s fotografijami mesta Trbovelj, hkrati pa jim v uvodni vrstici nudi hiter dostop do vseh pomembnih informacij. Prav tako pa je nova stran skladna z vsemi zakonskimi zahtevami – vsebuje katalog informacij javnega značaja, splošne pogoje uporabe, informacije o avtorskih pravicah, pravilnik o piškotkih, vsebino, vezano na varstvo osebnih podatkov, skladnost obračunavanja taks z zakonom o upravnih taksah, oddajo vlog skladno z določili elektronskega poslovanja … Pomembna novost je tudi ta, da je spletna stran skladna z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, torej je njeno delovanje prilagojeno za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti.

E-obveščanje občanov

Omogočeno je e-obveščanje občanov, ki se lahko prijavijo na novice, ki jih bodo prejeli preko elektronske pošte in s katerimi bodo vedno na tekočem glede dogajanja v občini.

Oddaja elektronskih vlog 24 ur na dan

Omogočeno je oddajanje vlog preko spleta, tudi izven uradnih ur. Odslej lahko občani 24 ur na dan in 7 dni v tednu odprejo elektronski obrazec, izpolnijo vlogo, jo podpišejo s kvalificiranim digitalnim potrdilom, po potrebi plačajo takso in vlogo elektronsko oddajo.

Na vseh napravah

»Vendar s prenovljeno spletno stranjo nismo dobili zgolj sodobnejšega in preglednejšega spletnega mesta, temveč je naša spletna stran dostopna tako na računalnikih, tablicah kot tudi pametnih telefonih, s čimer je brskanje po spletni strani na vašem mobilniku ali tabličnem računalniku odslej bistveno bolj prijazno in preprosto. Izgled strani se namreč prilagaja velikosti zaslona vaše naprave. Zavedamo se namreč, da veliko ljudi sedaj informacije išče na pametnih telefonih, zato je to še toliko pomembnejše, če želimo, da naši občani spletno stran občine redno in z veseljem spremljajo,« so še sporočili z Občine Trbovlje.

Savus

Foto: arhiv Savus