sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Nogometna prihodnost v Šentlambertu

Zadnji avgustovski konec tedna je v Šentlambertu že tradicionalno v znamenju nogometa. Letos je za dodatno popestritev poskrbel 1. mladinski turnir, na katerem je v petek, 25. avgusta, nastopilo šest ekip.

Poleg dveh domačih so se namenile svoje znanje pokazati še zasedbe ŠD Čolnišče, NK Svoboda Kisovec, NK Zagorje in NK Litija. Domači ekipi sta z udeležbo na turnirju zaokrožili nogometno obarvano poletje, ki so ga nadobudneži preživeli na nogometnih treningih v sklopu projekta Šport mladim, ki ga je prvič letos organiziralo ŠD Šentlambert.

Še posebej napeto je bilo v skupini B, kjer je Šentlambert A ugnal NK Svoboda in NK Litija. Obakrat je bilo 2 : 1. Z enakim izidom je bila Svoboda boljša od Litije in se tako kot druga uvrstila v polfinale. Tam je Šentlambert A gladko premagal Šentlambert B, medtem ko so Čolnišče brez težav opravile s Svobodo. Na tekmi za 3. mesto med Šentlambertom B in Svobodo sta po rednem delu mreži obmirovali, po streljanju 7-metrovk pa so se veselili domačini.

V velikem finalu, ki je ravno tako postregel s trdim bojem, so bile Čolnišče z 2 : 1 boljše od Šentlamberta A ter se zapisale v anale kot prva ekipa, ki je osvojila ta turnir. Najboljši igralec je bil Din Hodžić, najboljši strelec Aljaž Macerl (oba Čolnišče), za naj vratarja pa je bil izbran Erik Vozelj (Šentlambert B). Izjemno vzdušje je pričaralo pravo navijaško kuliso, ki se je vsem sodelujočim nepozabno vtisnila v spomin.

Izvedbo dogodka so materialno in finančno omogočili donatorji, ki so jim hvaležni ne le organizatorji, ampak tudi igralci in njihovi starši.

Boštjan Grošelj

Foto: Boštjan Grošelj


 

Previous article
Next article

Isti avtor