V Prostovoljnem gasilskem društvu Zagorje – mesto so imeli v noči na soboto, 22. oktobra, prav posebno noč. V prostorih društva se je zbralo 45 pionirjev in mladincev, ki so skupaj z devetimi mentorji tam tudi prenočili.

Zbrali so se že sredi petkovega popoldneva, igrali družabne igre in si za večerjo privoščili hot doge. Potem so po blazinah razporedili spalne vreče in se pripravili za ogled filmov. Sledilo je ugašanje luči, zjutraj pa so jih zgodaj zbudili in k zajtrku privabili z dišečimi palačinkami. Starši so prišli ponje med 11. in 12. uro dopoldne.

Vodja mladine v PGD Zagorje – mesto Nejc Drnovšek je povedal, da so na idejo prišli prek mentorice Tjaše Salobir. Dogodek so otrokom pripravili, ker so bili pridni na vajah. Pionirjem se je na regijskem tekmovanju za memorial Matevža Haceta z drugim mestom uspelo uvrstiti na državno tekmovanje, Drnovšek pa je poudaril, da so se tudi mladinci dobro odrezali.

Valentina Rebolj nam je kot desetarka pri ekipi pionirjev povedala, da je pri društvu leto in pol ter da je komaj čakala na prenočevanje v gasilskem domu. Desetar mladinske ekipe Žan Mark Vrtačnik pa nam je zaupal, da je stopil v gasilske vrste v prvem razredu, to pa zato, ker je tudi njegov oče gasilec. Zanimajo ga tudi gasilski tovornjaki. Za navdušenje zagorske mladine v gasilstvu se tako ni bati.

Anja Šircelj

Foto: Anja Šircelj