Z začetkom februarja se je spremenil delovni čas v večini NLB poslovalnic po državi. Potem, ko so stranke v »testnih« poslovalnicah (med katerimi je bila tudi hrastniška) dobro sprejele nov delovni čas, so enakega s tretjim februarjem uvedli še drugod, tudi v zagorski in trboveljski poslovalnici.

Po novem, prilagojenem urniku tako poslujejo vse NLB poslovalnice z izjemo tistih, ki po spremenjenem delovnem času poslujejo že od novembra. To so poslovalnice Slovenj Gradec, Sevnica, Idrija, Mirna, Mengeš, Nove  Jarše, Murska Sobota, Krim, Logatec, Hrastnik, Kranj in Trg republike. NLB poslovalnica E.Leclerc v Ljubljani bo ohranila delovni čas, prilagojen delovnemu času trgovskega centra.

»S prilagoditvijo delovnega časa poslovalnic se želimo predvsem prilagoditi spremenjenim navadam strank in njihovim željam. Opažamo namreč, da so poslovalnice zelo obiskane tik pred vmesno prekinitvijo in nemudoma po njej – številne stranke namreč na banko ‘skočijo’ med svojim odmorom za malico –, zaradi česar smo sklenili to prekinitev skrajšati. Poleg tega so stranke izrazile tudi željo, da bi bile poslovalnice vsaj en dan v tednu odprte dlje in seveda smo jim stopili naproti – številne naše poslovalnice bodo tako po novem ob sredah odprte do 18. ure,« so zapisali v NLB.

Večina NLB poslovalnic z nekaj izjemami je bila doslej odprtih šest ur in pol, z vmesno dvourno ali dvoinpolurno prekinitvijo, ko je bila banka zaprta. Ta prekinitev po novem traja vsega eno uro, v nekaterih poslovalnicah pa je sploh ni.

Poslovalnice NLB so torej po novem ob ponedeljkih, torkih in četrtkih odprte od 8. do 13. in od 14. do 16. ure, ob sredah od 10. do 13. in od 14. do 18. ure, ob petkih pa od 8. do 15. ure. Ko banka ni odprta ali zaradi različnih razlogov ne morejo do poslovalnice, pa lahko stranke pomoč bančnega strokovnjaka poiščejo preko spletnega klepeta ali videoklica.

Savus

Foto: arhiv Savus