sobota, 22 junija, 2024

Iz te kategorije

Navodila puncam v jami

Punce v jami se nezadržno bližajo. Prijavljene punce na prireditev so dobile danes nekaj zadnjih napotkov za preizkušnjo v soboto, 4. marca, na kateri bodo brez dvoma doživele neponovljivo adrenalinsko izkušnjo. Zamudnice se še lahko prijavijo na tej povezavi.

Navodila

Zbor je v Hrastniku. Zbiramo se od 10. ure naprej pri bivši kompresorski postaji (nad bivšo upravno zgradbo Rudnika Trbovlje-Hrastnik). Parkirišče je pred stavbo na Cesti 3. julija 7, 1430 Hrastnik (koor.: 46.148389, 15.084576). Tam vas bodo redarji usmerili proti kompresorski postaji.

Častna pokroviteljica

prireditve je tokrat predsednica sindikata KNSS – Neodvisnost Evelin Vesenjak, ki bo z veseljem pozdravila udeleženke na zboru in podelila priznanja najboljšim.

Nekaj o programu

Po preizkušnji v rudniku smo pripravili zdaj že tradicionalno zaenkrat še neolimpijsko športno prireditev Met bata škornja rikverc čez glavo v kulmkišto. Ob prihodu iz rudnika bodo pripravili lepo presenečenje vsem udeleženkam člani Društva copatarjev Dol pri Hrastniku, za krila bodo poskrbele hostese s priljubljeno energetsko pijačo, za lakoto pa trojanski krofi.

Sledilo bo še okrepčilo, za katerega bodo poskrbeli člani Funšterc teama. Jasno je, kaj bomo jedli. Če ste vegetarijanka, prosimo, to povejte, pa vam bodo pripravili vegetarijanski funšterc.

Koncert

Za koncert bo tokrat poskrbel Vlado Poredoš, frontman znamenitih Orlekov, lanski Ježkov nagrajenec in Zasavc leta 2022.

Priznanja

Po koncertu bomo podelili priznanja za najhitrejše udeleženke v absolutni konkurenci in treh kategorijah (14 – 35 let, 36 – 50 let in nad 51 let). Kategorije smo določili v skladu s prijavami.

Člani Društva copatarjev bodo podelili priznanja trem najbolj simpatičnim udeleženkam, organizatorji pa so pripravili še vrsto nagrad, ki jih bodo z žrebom razdelili med udeleženke prireditve.

Program prireditve Punce v jami 2023

  1. marec 2023

od 10. do 10.45 ure –  zbor udeleženk in prevzem startnih številk v  kompresorski postaji bivše RTH.

ob 11. uri – pozdrav, predstavitev proge in varnostnih ukrepov. Udeležba je obvezna za vse udeleženke prireditve. Organizator bo udeleženke seznanil s progo in varnostnimi ukrepi v jami ter s podrobnostmi prireditve.

od 11.25 dalje – prevoz udeležencev na start na Ajnzer, obrat v Trbovljah, na startno mesto (prevoz organiziran z avtobusi). Seznam avtobusov bo objavljen na prizorišču.

ob 12.00 uri – start teka ali hoje.

od 12.30 do 13.55 – igra Met bata škornja rikverc čez glavo v kulmkišto in malica.

ob 14.00 do 15.30 ure – koncert Vlada Poredoša

ob 14. 30 uri – podelitev priznanj najhitrejšim udeleženkam in žrebanje nagrad.

Obvezna oprema

Na štartni poziciji na Ajnzerju v Trbovljah bo rudar še enkrat pregledal obvezno opremo, vpisati se boste morali tudi v seznam za jamo. Brez popolne obvezne opreme vhod v jamo ne bo mogoč! Zato še pred prihodom ne pozabite na:

  • čelado (priporočamo kolesarsko)
  • naglavno svetilko (priporočamo rezervne baterije)
  • pohodno obutev ali trail tekaški copati
  • primerno oblačilo (najbolje dolge hlače in dolga majica)

Priporočljivo je, da se čelada tesno prilega glavi, da vas ne bo ovirala pri gibanju. V jamo je strogo prepovedan vnos: vžigalnikov, cigaret, alkohola in drugih »lepih stvari«.

V jami se temperatura giblje okrog 13 stopinj Celzija. Za rekreativke predlagamo dolge hlače in dolge rokave, na določenih predelih jame je namreč prepih. Podlaga ni ravna, zato priporočamo pohodno obutev oziroma takšno, ki vas bo primerno ščitila pred zvinom gležnja. Priporočamo vam rezervna oblačila in obutev. Tuširanje po prireditvi ne bo mogoče.

Merjenje časa

Punce v jami so prireditev tako za tekačice kot za rekreativke. Na startu boste povedale, ali boste tekle ali se udeležujete prireditve kot rekreativka in boste po jami hodile. Tekačicam bomo merili čas, rekreativkam pa ne.

Nagrade in priznanja

V vrečkah bodo udeleženke pričakale personalizirane startne številke s sponkami, Jamatlon šalice in zanimiva darila sponzorjev. Podelili bomo posebna priznanja za najhitrejše udeleženke po starostnih kategorijah.

Poleg tega bomo nagradili še tri najbolj uspešne metalke bata škornja rikverc v kuolmkišto. Vsi nagrajenci bodo prejeli darila špirucov teka Punce v jami. Copatarji pa obljubljajo tri posebna priznanja najbolj simpatičnim udeleženkam prireditve.

Organizatorji

Tek Punce v jami pripravlja Zavod Savus, izdajatelj časopisa Savus in spletnega časopisa Savus.net, v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje-Hrastnik in KRC Hrastnik.

Pokrovitelji

Občina Hrastnik, Občina Trbovlje, Občina Zagorje ob Savi, Avtohiša Malgaj Trbovlje, Malgaj d.o.o., Trbovlje, Dewesoft, Lekarna Pušnik, Vzajemna, Nomago, Telekom Slovenije, Thermana Laško, KRC Hrastnik, Skitti, ETI, RTH Trbovlje

Posebno opozorilo!

Upoštevajte, prosim, da je cesta med Zagorjem in Litijo (za udeleženke iz ljubljanskega in zahodnega konca Slovenije) ob sobotah od 7.30 do 13.30 ure popolnoma zaprta. Predlagamo vam prevoz po avtocesti do Trojan in potem v Zasavje.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor