Pretekli vikend je bil kar pester. Policisti so obravnavali so pet manjših prometnih nesreč, posredovali so zaradi kršenja javnega reda in miru, nasilnega vedenja (trikrat), vsiljivega beračenja, spora voznikov, grafita na steni, nepravilnega parkiranja, nepravilne hoje po cesti, spora okrog zemljišča, podrtega drevesa na cesti in ugriza psa.


PP Hrastnik

V petek so policisti posredovali v zasebnem prostoru zaradi kršitve javnega reda in miru. Kršitelj je v postopku.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo, preverili so pogoje za udeležbo v prometu in ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.


PP Trbovlje

V petek so policiste obvestili, da je neznanec v garažni hiši v Trbovljah na steno narisal več grafitov in s tem lastnika oškodoval za približno 200 evrov.

V popoldanskem času so posredovali v Trbovljah, kjer se je moški nasilno vedel do bivše izvenzakonske partnerke in otroka. Nasilneža čaka prekrškovni postopek.

V večernem času so posredovali na bencinskem servisu v Trbovljah, kjer je kršitelj vsiljivo beračil in se nedostojno vedel. Čaka ga prekrškovni postopek.

V soboto v večernem času so zaradi glasne glasbe intervenirali v Trbovljah in 40-letnemu kršitelju izrekli globo.

V večernem času so intervenirali v Trbovljah, kjer se je 43-letnik, ki je bil pod vplivom alkohola, nasilno vedel do izvenzakonske partnerke. Prav tako se je nedostojno vedel do občanov. Ker kljub ukazom s kršitvami ni prenehal, temveč se je nedostojno tudi do policistov, so ga pridržali in mu izrekli globo.

V nočnem času se je na regionalni cesti Trbovlje-Čeče zgodila prometna nesreča zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča. 21-letni voznik osebnega avtomobila je trčil v odbojno ograjo. Izrekli so mu globo.

V nočnem času so intervenirali v gostinskem lokalu, kje se je neznanec nasilno vedel in ni upošteval ukazov varnostnika.

V nedeljo v večernem času so intervenirali v Hrastniku, kjer je prišlo do spora med voznikoma osebnih avtomobilov, starima 23 in 40 let, zaradi kršitve cestno prometnih predpisov.


PP Zagorje ob Savi

V petek so policiste obvestili o dveh primerih nepravilno parkiranih vozil.

V soboto ponoči so jih obvestili o nepravilni hoji pešcev na cesti Kisovec – Zagorje. Kršitelja čaka postopek o prekršku.


PP Litija

V petek so policisti posredovali na območju Litije, kjer so ugotovili, da gre za spor glede zemljišča, ker do kršitev javnega reda in miru ni prišlo so bili udeleženci napoteni na zasebno tožbo.

Policiste so obvestili o podrtem drevesu na glavni cesti Litija – Zagorje, kjer je bil zaradi tega oviran promet. Obvestili so delavce cestnega podjetja, ki so odstranili oviro.

V soboto so obravnavali prometno nesreča prve kategorije, na parkirišču na območju Spodnjega Loga, kjer je bilo ob izpolnjenih pogojih izdano obvestilo o odstopu, saj je na vozilih nastala manjša poškodba.

V nedeljo so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami na regionalni cesti Hotič-Vače z udeležbo motorista.

Obravnavali so še ugriz neustrezno spuščenega psa na območju Dol pri Litiji. Kršitelj je v ustreznem postopku.

Savus

Foto: arhiv Savus