Ob četrti obletnici spletne strani Savus.si (ki je do januarja letos obstajala pod imenom Zasavc.net) smo obljubili, da bomo med vsemi, ki bodo delili objavo na Facebooku, izžrebali pet prejemnikov majic.

Majice prejmejo Cveta Cestnik, Peter Erjavec, Albert Kolar, Simona Nikolovski in Dori Trošt. Vsem iskrene čestitke. Preko Facebooka ali na info@savus.si nam napišite svoj domači naslov in številko majice.

Spletna stran Savus.si, ki prinaša na vaše računalniške zaslone in zaslone mobilnikov novice iz Zasavja, je s svojimi bralci že štiri leta. Začeli smo točno 11. novembra ob 11. uri in 11. minut leta 2015, ko smo v eter poslali spletni časopis Zasavc.net. Prvega januarja leta 2019 smo stran preimenovali v Savus.si.

V štirih letih smo najprej na strani Zasavc.net in potem na Savus.si objavili okrog 6.000 novic o Zasavju, Zasavkah in Zasavcih ter ljudeh, ki so tako ali drugače povezani z našimi kraji. Kdaj pa kdaj pokukamo tudi čez planke in pogledamo, kaj se dogaja v občinah, ki mejijo na Zasavje. Tudi pri sosedih se namreč dogaja marsikaj zanimivega.

Za tiste, ki morda še ne veste: Savus izdaja Zavod Savus, ki je tudi izdajatelj časopisa z istim imenom in organizator Jamatlona, Rudarskega teka, prireditve Punce v jami ter izbora Zasavc leta. S svojimi projekti si Zavod Savus prizadeva ohranjati zasavsko industrijsko in drugo dediščino ter promovirati Zasavce in Zasavje doma ter prek meja.

Savus

Foto: arhiv Savus