V soboto, 12. septembra, so se na starem Bloudkovem bazenu na Iliriji pomerili plavalci in plavalke mlajših starostnih kategorij v spomin na nekdanjega trenerja Miloša – Miša Sladoja, katerega varovanec je bil Peter Mankoč.

Iz dvaindvajsetih slovenskih klubov se je mitinga, ki je potekal v okviru razvojnega pokala, udeležilo 390 otrok, ki so skupaj opravili več kot 1100 štartov. Enega starejših slovenskih tekmovanj, so se iz trboveljskega Rudarja udeležili: Brina Rozina, Taj Zupančič, ter mlajše deklice Noemi Borišek, Špela in Mojca Oberžan ter Ariana Agrež. Vsi ostali plavalci pa so presodili, da je njihova pripravljenost po korona krizi preslaba in bodo počakali na razvoj dogodkov v prihodnje.

S svojimi nastopi so zadovoljili vsa pričakovanja, saj so pridno popravljali svoje najboljše dosežke, pri tem pa dosegali lepe uvrstitve. Brina Rozina in Taj Zupančič sta se pomerila v disciplinah 50 hrbtno, 100 prsno, Taj tudi na 200 delfin, mlajše deklice pa na 50 prosto, 100 delfin in 200 prsno.

»Kljub temu, da je bilo tekmovanje v velikem 50 metrskem bazenu, trenirajo pa v zaprtem hrastniškem bazenu, so trboveljski mladi plavalci dosegli lepe uvrstitve z odplavanimi osebnimi rekordi. In samo vprašamo se lahko, kaj bi bilo, če bi bilo!?« pravi trener Darko Raušl.

Do medalje sta v ostri konkurenci priplavali Mojca Oberžan in Ariana Agrež, ki sta osvojili dve drugi mesti, Mojca na 100 delfin, Ariana pa na 200 prsno. Presenetili pa sta obe najmlajši, Špela Oberžan in Noemi Borišek, saj sta bili med osmimi v svojem letniku in prehiteli kar nekaj starejših plavalk z daljšim plavalnim stažem. Špela je osvojila 7. mesto na 50 prosto, Noemi je bila tik za njo, na 200 prsno pa je bila Špela 6., Noemi pa 8.

Pri starejših plavalkah je kljub koroni in izpadom treningov v poletni sezoni Brina Rozina plavala osebne rekorde za vzpodbudo za delo v prihodnje. Taj Zupančič se je hrabro boril z leto starejšimi in dosegel odlične uvrstitve: 5. mesto na 200 delfin, 9. na 100 prsno ter 11. na 50 hrbtno.

Že ta vikend čaka plavalce mednarodni Pokal mesta Ljubljane, naslednji vikend pa finale Razvojnega pokala z Veroniko v Kamniku. Vsa ta tekmovanja so v 50 metrskih bazenih, saj so državna prvenstva v oktobru, ko morajo imeti plavalci že dosežene norme.

Savus

Foto: PK Trbovlje